• Medřičské listy
  • Sport
  • Starší žáci odehráli odvetu kvalifikace o Žákovskou Ligu a další kolo Ligy Vysočiny

Starší žáci odehráli odvetu kvalifikace o Žákovskou Ligu a další kolo Ligy Vysočiny

St HazKvalifikace o přímý postup do Žákovské Ligy

Nové Veselí A – Velké Meziříčí A 22:12 (10:3)
V pátek 3. listopadu v odpoledních hodinách odehráli starší žáci házené odvetu souboje o přímé postupové místo do Žákovské Ligy v Novém Veselí. Z prvního utkání u nás jsme si přiváželi tříbrankové manko a vědomí, že první zápas byl velmi vyrovnaný a když podáme výborný výkon můžeme se o postup ještě poprat. Společně s námi vyrazila na utkání i početná skupina rodičů a příbuzných za což jim patří poděkování.


Samotný zápas hraný na 2×20 minut se nám bohužel vůbec nepovedl, i když jsme se na něj svědomitě připravovali. Soupeř nás zaskočil nasazením klíčové spojky, která u nás z důvodu zranění nenastoupila, a bylo to znát zejména na velmi dobře pracující obraně, přes kterou jsme se téměř nedokázali v prvním poločase prosadit. V útoku jsme hráli zakřiknutě, nechali se velmi brzy přerušovat a soupeř nás svojí aktivitou donutil k velkému množství technických chyb a ztrát, které nekompromisně trestal z rychlých útoků. V poločase tak svítilo na světelné tabuli hrozivých 10:3 pro domácí. Ve druhém poločase se hra poněkud vyrovnala, ale soupeř si již vítězství a postup nenechal vzít a vedení navýšil na konečných 22:12.
Nám se za tentokrát nedařilo téměř nic a soupeř nás přehrál na všech postech. Pochvalu zaslouží dobře chytající Lukáš Deraha, který předvedl v brankovišti několik velmi dobrých zákroků.
Nezbývá, než si vzít z tohoto utkání ponaučení a pokusit se postoupit do Žákovské Ligy přes celostátní kvalifikaci, která se koná o víkendu 25. a 26. listopadu.
Hráli: Lukáš Deraha, Filip Mička (5), Alex Kuřátko (2), Jakub Strýček (2), Radek Navrátil (1), Tomáš Rosa (1), Jakub Mach (1), Martin Chalupa, Jakub Russ, Tadeáš Bíbr, Matěj Trifanov, Marek Požár, Tomáš Kučera, Jaroslav Požár, Štěpán Klapal.
V sobotu 4. listopadu po necelých osmnácti hodinách jsme odehráli další kolo Ligy Vysočiny starších žáků. Pořadatelství se zhostila Dolní Cerekev a za soupeře jsme měli kromě domácích ještě celek Ledče nad Sázavou a „B" tým Nového Veselí. Hrací doba byla 2×15 minut.
Našemu týmu se podařilo všechna utkání celkem s přehledem vyhrát, nicméně v utkáních byla na klucích vidět nejistota a zklamání z předchozího dne. To se postupně podařilo odbourat a ke konci turnaje už zase kluci hráli v pohodě, a využívali to, co by měli mít zažité z tréninku.
Zápasy:
VelMez A – Ledeč nad Sázavou 23:10
VelMez A – Nové Veselí B 10:7
VelMez A – Dolní Cerekev 24:13
Hráli: Lukáš Deraha, Filip Mička (13), Alex Kuřátko (11), Radek Navrátil (11), Martin Chalupa (7), Jakub Mach (3), Jakub Russ (3), Radim Kocourek (2), Tomáš Rosa (2), Tadeáš Bíbr (2), Jakub Strýček (2), Martin Konvalinka (1), Štěpán Klapal (1).
Trenéři David Stoklasa, Radek Navrátil, Radek Buchta.

David Stoklasa

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru