Jakub Lavický: Sezona autoslalomu již začala

autoslalomNová sezona Československého autoslalomu začala 27. dubna na velmi krásné kartingové trati ve slovenské Dlhé.
Po dlouhé zimní přestávce jsem byl velmi natěšený a plný očekávání z toho, jak náš vůz bude fungovat po několika úpravách, které jsme přes zimu udělali.

Jednalo se o nové přední nápravy a tlumiče s pružinami. Zároveň jsme vyměnili silentbloky v nápravách za pevné uložení v podobě unibalů.
Tréninková jízda nám hned ukázala, co je potřeba změnit. Byla to přední část vozu. Byla příliš měkká. A to znamenalo, že jsme museli kompletně přenastavit přední tlumiče, aby byly tužší a zároveň lehce poupravit světlou výšku vozu.
V první závodní jízdě se už změny naplno projevily a bylo to úplně o něčem jiném. Auto se chovalo perfektně a já se cítil velmi dobře. Povedlo se mi zajet velmi slibný čas, který mě postavil na čtvrté místo těsně za Jiřího Krause jedoucího se Škodou 105 speciál.
I přes to, že auto fungovalo velmi dobře, jsme do druhé závodní jízdy udělali ještě pár drobných změn na podvozku, které by mi pomohli ještě zrychlit. Naneštěstí ale neskončila druhá jízda podle mých představ. Díky své jezdecké chybě v jedné ze zatáček, kde jsem začal příliš pozdě brzdit a také kvůli poslednímu retardéru ve kterém jsem srazil kužel, který mě stál 2 trestné vteřiny. Jiří Kraus mezitím zajel opět velmi dobrý čas a tím se moje ztráta na stupně vítězů zvětšila.
Proto jsem šel do poslední jízdy s tím, že zkusím ještě trochu „zatáhnout“, ale to se mi bohužel nepovedlo. Zajel jsem svůj nejhorší měřený čas celé soboty. Tím pádem na mě zbylo pouze nepopulární čtvrté místo.
Když se zpětně ohlédnu, tak jsem v závěru s výsledkem velice spokojený, protože kategorie R1, ve které závodím, je opravdu velmi kvalitně obsazená a jsem moc rád, že jsem byl schopný držet tempo i s nejrychlejšími závodníky.
Příště se určitě vrátíme silnější a já doufám, že se mi podaří probojovat na stupně vítězů.
Pro více „závodního materiálu“ mě můžete sledovat na Instagramu: @lavii_23
Jakub Lavický, foto: Est.3573

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru