Bronz přivezly dívky z Vysočiny po senzačním závěru

olympiada detiFotbalistky Vysočiny, mezi nimiž byly i dívky z našeho regionu, získaly na červnové Olympiádě dětí a mládeže v Liberci bronz po infarktovém závěru. Během čtyř minut dorovnaly proti Moravskoslezskému kraji dvougólovou ztrátu a následně ovládly penaltový rozstřel, i když i v něm dotahovaly.
Reportáž z utkání o třetí místo:
Vysočina – Moravskoslezský kraj 2:2 (0:2) na penalty 2:1


„Je to fantazie,“ radovala se obránkyně Lucie Bendová z Velkého Meziříčí, která už dnes patří do kádru reprezentace do 15 let, jako velkou naději si ji před časem vyhlédla pražská Slavia.
Bendová, jež se v průběhu zápasu posunula z obrany do zálohy, zavelela k obratu pět minut před koncem. Když nevyšly kolmé přihrávky za obranu, po nichž zklamaně rozhodila rukama, vyměnila si míč se spoluhráčkami a z hranice pokutového území vypálila tvrdě pod břevno. Zápas, který by leckdo považoval za rozhodnutý, získal nový náboj. A minutu a půl před koncem se zamotal ještě víc: Vysočina srovnala na 2:2 a šlo se na penalty. Tu jako jediná dala ve třetí sérii Lucie Mladá. Díky tomu se pokračovalo do 6. série. V ní Vysočina vstřelila gól a získala bronz.
„Za bronzovou medaili jsem moc rád, protože holky celý turnaj podávaly perfektní bojovný týmový výkon. Jsem rád, že to vyšlo aspoň na ty penalty,“ zhodnotil zápas jeden z trenérů.
Jeho svěřenkyně se totiž dostaly do problémů už v prvním poločase, kdy dvakrát inkasovaly. Samy si vypracovaly několik slibných možností, gól ale ne a ne přijít. A tak přišly změny. „Řekli jsme si o poločase, že máme 25 minut na to, abychom s tím něco udělali a holky to podle mě do posledního detailu splnily,“ dodal kouč, který jiné posunul právě Bendovou z obrany do středu pole. Sama uznala: „Hrálo se mi tam určitě líp, a myslím, že jsme byli posléze v závěru zápasu více ofenzivní.“
Bronzové medaile vybojovaly:
Lucie Mladá – Velké Meziříčí
Lucie Bendová – Velké Meziříčí
Nela Juřičková – Měřín
Markéta Zikmundová – Moravec
Trenéři:
Martin Macháček – Nové Dvory
Petr Procházka – Žďár nad Sázavou.
-ben, red (zdroj: www.fotbalunas.cz), foto: Petr Procházka

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru