V pivnici Na Lipnici se opět uskuteční turnaj v karetní hře „prší“

Prsi3Pivnice Lipnice na Sokolovské ulici pořádá v sobotu 21. března t.r. celkově již sedmý výroční turnaj v „prší“. Hraje se v základní podobě: sedma = ber dvě, přičemž i sedma coby poslední vyhozená karta vysvobozuje (zpátky do hry se na následně loženou soupeřovu sedmičku hráč již nevrací); dáma mění barvu, na eso stojíš. Na vyneseného pikového krále se nic nebere; bude považován za kartu docela obyčejnou.


Dosavadní vítězové této populární předjarní soutěže:
2014 – Michal Babák (VM);
2015 – Olga Pivovarníková (Žďár n. S.);
2016 – Zdeněk Bobek (VM);
2017 – Jiří Savvin (VM);
2018 – Jiří Bula (VM);
2019 – Jiří Mráz (VM).
Podzimní meziturnaj 2017 – Jiří „Medvěd“ Vaňkát (VM).
Startovné činí 70 Kč, v této ceně je však zahrnuto i svačinové občerstvení. Pro nejúspěšnější účastníky budou znovu připraveny krásné pamětní poháry, diplomy a rozličné věcné ceny, některé z nich opravdu velmi hodnotné.
Prezence účastníků od 15hodin, ostrý start turnaje v 16 hodin. Soutěžit se začne u deseti stolů, a sice ve skupinách po čtyřech. Maximální – a ideální – počet zapojených osob je proto 40. Ze základních skupin musí postoupit celkem 32 lidí; dále se pokračuje vyřazovacím systémem typu „pavouk“ do počtů: čtvrtfinále pro 16 – semifinále pro 8 – a finále pro čtyři nejlepší borce.
Konzumace alko i nealko nápojů během turnaje povolena, jíst ale jen o přestávkách. Kouřit jen venku, a to také pouze o pauze.
Vloni tuto akci navštívili tři pracovníci Českého rozhlasu Jihlava. Snímky a audionahrávku, která byla reportážně vysílána v rádiu, lze naleznout na internetu. Turnaj v prší na Lipnici, Velké Meziříčí, Český rozhlas Jihlava.
Po dosažení stropu 40lidí, což je maximální kapacita, je už přijímání přihlášek stopnuto. Zkrátka: kdo zaváhá, neže; totiž pardon, nehraje.
Sady karet „běžné mezinárodní pikety“, tabulky pro zapisování výsledků i psací potřeby zajišťují organizátoři.
Pořadatelé podniku: Lenka Marková, Stanislav Dočkal a Vladimír Pařil, všichni z VM.
Vladimír Pařil

Prsi1Prsi2Prsi4

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru