Kristýna podruhé ve finále. V Jívoví se konal 7. ročník hry Člověče nezlob se

člověče nezlob_seLetošní ročník turnaje ve společenské hře Člověče nezlob, který se konal minulou sobotu v Jívoví, přinesl jedno překvapení. Tím byla druhá účast Kristýny Homolové ve finále této deskové hry. Zatímco předloni skončila druhá, letošní finále již bylo pro ni vítězné. Doposud se nikomu nepodařilo svůj předchozí úspěch z minulých ročníků zopakovat.
Do místního kulturního domu se sjelo celkem 118 příznivců této společenské hry ve věku od 4 do 89 let.

Nejstarším účastníkem byl domácí hráč Jindřich Horký, jenž chyběl pouze v loňském roce, jeho 14. místo je dokladem toho, že tato hra se dá hrát v každém věku. Na úvod všechny přítomné přivítal hlavní organizátor soutěže František Uhlíř ml., popřál všem úspěch a hlavně příjemnou zábavu. Než se rozběhla hra, padl z jeho strany dotaz, zda si někdo věří, že skončí do čtvrtého místa, načež se přihlásilo pět účastníků. Poté dodal: „Jestli se vám to podaří, pozvu vás na večeři, kterou si vyberete a tu zaplatím, pokud se to někomu nepodaří, tak tomu bude naopak, pozvete vy mě,“ řekl, že to není jeho nápad, ale přišla s tím jedna členka z organizačního týmu, která se k tomu přihlásila.
Při prezentaci každý účastník obdržel číslo, z nich bylo vylosováno obsazení jednotlivých stolů a v každé šestici sehráli hráči mezi sebou utkání o umístění v základní skupině. Vítězové základních kol postoupili rovnou do druhého kola vyřazovacích soubojů, ostatní v pořadí si už museli další postup vybojovat. Postupně se počet hráčů zužoval až zůstali čtyři hráči, kteří v semifinále bojovali o velké finále. Do toho se, jak již bylo zmíněno, dostala podruhé Kristýna Homolová z Jívoví, která svoji soupeřku Kateřinu Šmídkovou z Dlouhého porazila, a tak se po předloňském druhém místě mohla radovat z vítězství, za které dostala horské kolo. Její soupeřka si odvezla koloběžku. V utkání o třetí místo byl úspěšnější Daniel Bdinka z Velkého Meziříčí, který porazil domácí účastnici Anetu Smejkalovou. Daniel získal kolečkové brusle a Aneta krásný dort znázorňující tuto hru i s figurkami. Pro všechny zúčastněné byly připraveny různé ceny. Navíc prvních deset závodníků obdrželo poháry, jež věnovala obec Jívoví, která také poskytla sál kulturního domu a další podporu této akci. Pro ty, komu po základním kole vytrávilo, bylo připraveno občerstvení. Spokojený na závěr večera byl i iniciátor této akce František Uhlíř ml., neboť účast byla hojná, domácím se dařilo a navíc ho čeká pět večeří, protože nikomu z přihlášených se umístit do čtvrtého místa nepodařilo, a všichni se k svému závazku přihlásili.
Antonín Horký

clovece2

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru