VOLEJBAL: Finále nám proklouzlo mezi prsty

VolejbalBojujeme se soupeři, ale také sami se sebou. Nikdy v minulosti jsme neměli během sezony tolik marodů! Šlo o hodně, o finálový turnaj pro nejlepších osm celků. Bylo to na nás, měli jsme to ve svých rukou a nezvládli jsme to. Hlavně první zápas s Kolínem. V prvním setu jsme vedli 24:22 a neuhráli jsme ho. Neuhráli jsme jako jediní ani jeden set s tímto soupeřem. Ostatní Kolín buď porazili, nebo v případě Ostravy prohráli s jedním ukořistěným setem, který pro Ostravu nakonec měl cenu zlata. Strašně chyběl Kuba Němec. Zchvátila ho angína, a to nás značně oslabilo.

I když ostatní se překonávali, ale bohužel právě v tomto prvním zápase neodehráli své maximum. Od druhého utkání se hra začala již zlepšovat. Se suverénem tohoto turnaje jsme prohráli 1:3, další den jsme porazili Ostravu 3:0 a rozhodoval poslední zápas s domácím Nový Jičínem. Karty byly rozdány tak, že naše vítězství 3:0 by nás posunulo na 2. místo, vítězství 3:2 by nás zachránilo, a tím pádem i finálový turnaj by byl již realitou. Porážka za 0 bodů (1:3 nebo 0:3) jasný sestup. Pokud bychom prohráli 2:3, počítali by se míče s Ostravou kdo s koho. Začali jsme trochu zaraženě, ale postupem času jsme přebrali otěže prvního setu a vyhráli ho 25:20. Potom se stalo něco, co skoro nikdo nechápe. Stejná družstva, my v psychické výhodě jednosetového náskoku. A my to nedali. Nedali jsme to po hrůzném výkonu a v setu jsme uhráli jen 12 bodů. Strašné. Nakonec fatální důsledek. V dalším setu jsme do 15 vedli, potom opět kolaps a soupeř dokonale otočil. Za nepříznivého stavu 1:2 jsme měli nůž na krku. Kousli jsme se a srovnali po dobré hře na 2:2. Rozhodoval zkrácený set. Až do stavu 9:9 nikdo nevedl o více jak jeden bod. Potom jsme udělali dvě hrubé chyby a soupeř odskočil na 12:9. Přesto jsme ještě srovnali na 13:13 a další dvě, sice ne katastrofální, chyby rozhodly o naší porážce. Ihned všichni začali počítat míče jak jsme na tom v souboji na dálku s Ostravou. Stejný počet bodů, stejný poměr setů a pro Ostravu nakonec rozhodl jediný míč. Finále nám mezi prsty proklouzlo. Pro některé hráče to byla poslední možnost dokázat něco v kadetech. Čeká je ale ještě juniorská kariéra. Takže z tohoto pohledu to je jen škoda. Jinak možná pro útěchu musím i přes neúspěch konstatovat, že málokdy tu byl tak charakterově vyspělý kadetský tým, který mezi sebe vzal i úplné začátečníky. To samé platí i o juniorech.
Kadety čeká ještě poslední turnaj a my se popereme alespoň o co nejlepší umístění. To samé čeká juniory. Poslední extraligový turnaj budeme pořádat pro druhou výkonnostní skupinu.
Extraliga juniorů:
7. 3. 10.00 VELMEZ – Slavia Hradec Králové
16.00 VELMEZ – VK Ostrava
8. 3. 11.00 VELMEZ – Karlovarsko
17.00 VELMEZ – Jihostroj České Budějovice.

Petr Juda

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru