HHK prohrálo po bitvě až v prodloužení

Hok ilustHC Uničov – HHK VM 5:4 PP (1:1, 2:1, 1:2 – 1:0)
Góly a asistence: 08:02 Korhoň (Sršeň), 20:16 Čuřík (Vrána), 35:27 Axman R. (Čuřík), 46:58 Sršeň (Čuřík), 60:26 Korhoň (Handl) – 06:58 Krča (Bula, Maštera), 24:30 Krča (Ambrož), 42:13 Urban (Maštera), 54:52 Bula (Krča).

Sestava HHK: Slavíček (Štourač) – Vlašín P., Šerý, Ambrož, Burian V., Šimka, Pokorný – Střecha, Dostál, Sobotka – Krča, Bula, Maštera – Vlašín M., Matov, Urban – Burian L., Rozmarín. Vyloučení: 7:9, navíc: Krča (HHK) 10 min. OT. Využití: 1:1, v oslabení: 0:0. Střely na branku: 28:22 (10:9, 9:7, 9:6). Procentuální úspěšnost brankářů: Sedlář (UNČ) – 82,14 % – 23 zákroků – 61 min. Slavíček (HHK) – 81,82 % – 18 zákroků – 61 min. Diváci: 196.
Utkání začalo opatrně. Pozornost gólmanů ověřili hráči na obou stranách. První gól utkání padl po 7 minutách hry, kdy po přečíslení ve středním pásmu a následným 2 na 1 vstřelil branku kapitán mužstva Michal Krča. Po minutě hráči Uničova odpověděli, když se uničovský hráč dokázal prosadit před brankovištěm, 1:1. V další fázi se domácímu týmu povedlo nastřelit tyčku Slavíčkovy brány a od té doby na velikém kluzišti měli více ze hry domácí hráči. Veškeré jejich akce likvidoval Zdeněk Slavíček.
Druhá třetina vůbec nezačala dobře. Hned po 16 vteřinách hry inkasoval tým HHK, stav 2:1 pro domácí. Vzápětí hráli domácí hráči přesilovou hru, kterou nevyužili. Hned na to měli přesilovou hru hosté. Tu využila druhá lajna HHK. Střelu od modré čáry vyslanou Pavlem Ambrožem dorazil kapitán HHK Michal Krča, stav 2:2. V takto vyrovnaných duelech rozhodují všechny chyby. Jedna bohužel přišla ze strany HHK. Chybnou rozehrávku ztrestali hráči Uničova. A proto na tom byli po druhé třetině lépe.
Třetí část byla velmi emotivní a často se hrálo v početních výhodách. S výroky sudího často nesouhlasila ani jedna strana. Vyrovnání přišlo ve 43. minutě. Vojta Maštera předvedl krásný únik po levé straně a najetím do brankoviště se k odraženému kotouči dostal Ondřej Urban, který dorazil puk do prázdné brány. Poté se opět do hry dostal domácí tým, když hrál dvojnásobnou přesilovou hru. Tu však hráči HHK ubránili a v pokračující přesilovce 5 na 4 se domácím podařilo pouze trefit horní tyč Zdeňkovy branky. Zanedlouho se už domácí radovali, když z levé strany propálil Slavíčka Sršeň. Narůstající tlak hostí přinesl své ovoce v končící 55. minutě. Po důrazném ataku druhé lajny se v rohu dostal k puku Michal Krča, který okamžitě nahrával mezi kruhy na osamoceného Honzu Bulu, který překonal Sedláře. Obrovskou radost týmu HHK mohl přinést Patrk Matov, který střílel do poloodkryté brány, avšak mrštný Sedlář tuhle střelu zneškodnil. Po 60 minutách hry nebylo vítěze.
Prodloužení netrvalo dlouho. Po prvním akci hostí se do útoku hnali domácí, když po střele přes hráče propadl puk do Slavíčkovy klece. Po krásném a rychlém hokeji si bod navíc připsali HC Orli Uničov. Součástí uničovského programu je vyhlášení nejlepších hráčů. Nejlepším hráčem za HHK byl zaslouženě vyhlášen Zdeněk Slavíček.
Článek zpracoval: Viktor Burian

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru