Cesta do Svitav

PoharV sobotu v 6.15 jsme se sešli jako tradičně u tělocvičny ve Velkém Meziříčí, abychom mohli společně odjet na třetí kolo Českého poháru žáků do Svitav. Vyrazili jsme s předstihem, neboť jsme nevěděli, jak sjízdné budou ranní silnice kolem Nového Města na Moravě a Jimramova. Překvapivě byli suché a velmi dobře sjízdné, tak jsme dorazili velmi brzy.


Čas jsme využili dlouhou rozcvičkou a hned jsme narazili na jednoho ze spolufavoritů turnaje, na celek Brna. Byť jsme se zodpovědně rozcvičili, na hřišti to nebylo znát. Jako by nám zatuhly nohy. K míči jsme se místy ani nedostali, velká chybovost na podání a tak se Brno velmi rychle ujalo vedení 1:0. Vypadalo to, jako bychom ten pomyslný těžký batoh nechali na místě a předali jej svým soupeřům. Výměna stran a hned od úvodu nám vše začalo vycházet. Soupeř to měl naopak. Chyby, chyby a hra bez pohybu. Kapitáni losují a jdeme do tie-breaku. Ten vyšel lépe brněnským a poráží nás 2:1.
K obědu je naservírován zápas s Ostravou. Jako předkrm naordinované rychlé plachtící podání. Polévku vynecháváme. Přecházíme k hlavnímu chodu. Zrychlená nahrávka, agresivní útok a ostravské uždibujeme kousek po kousku. Dezert jsme zvolili blokování ve dvou. Třešničkou na dortu bylo zařazení „pajpu". Pochutnali jsme si celých 38 minut. Vítězství 2:0 (8,10).
Odpoledne dva zápasy v těsném sledu. Výhra s Novým Jičínem B 2:0 (20,15) a Českou Třebovou 2:0 (17,18) nás posílá na večeři. Zasloužený řízek přes celý talíř si všichni vychutnali.
Po večeři jsme využili nabídku pořadatelů, kteří nám domluvili volný vstup do haly na utkání Národní basketbalové ligy mužů mezi domácími Tury ze Svitav a BK Děčín. Byla to krásná podívaná v divácky zaplněné svitavské hale. Domácí připravili divákům výborný sobotní zážitek okořeněný vítězstvím.
V neděli nás čekali dva soupeři. Na úvod to byla Opava. Ta, jak se ukázalo, byla před místními kamerami. Domácí tento zápas vysílali online. Zvládli jsme jej na jedničku.
V posledním zápase nás čekali domácí. Vyhecovaný zápas za závěr tohoto turnaje. První set v režii naších. Soupeře do druhého setu nakopli diváci. Hnali je kupředu. Povzbuzovali ze všech sil a my jsme to nezvládli. Stav 1:1. Tie-break. Ani tento druhý zkrácený set nám nevychází. Odjíždíme s porážkou 2:1. Hlavy nevěšíme. Jedeme dál.
Petr Vašíček

    Reklama
  • Charita-sestra
  • VAS 3_24
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • ČSŽ zájezd
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru