• Medřičské listy
  • Sport
  • Starší žáci odehráli poslední podzimní turnaje, „áčko“ postoupilo do finálové skupiny

Starší žáci odehráli poslední podzimní turnaje, „áčko“ postoupilo do finálové skupiny

St zaciO víkendu 2. a 3. prosince odehráli starší žáci házené poslední podzimní kolo Ligy Vysočiny. V sobotu se odehrál turnaj skupiny Západ, kde startuje naše A družstvo.


V neděli se hrála východní skupina, ve které je naše B družstvo. Oba turnaje pořádal oddíl Nového Veselí. Z obou skupin postupují dva nejlepší týmy do jarní finálové části o vítěze Ligy Vysočiny. Zbylé týmy budou mezi sebou soupeřit o tzv. „Prezidentský pohár předsedy KSHV".
V sobotním turnaji se náš A tým vypořádal celkem bez problémů se všemi týmy a do tabulky si připsal plný počet bodů. Tím obsadil první místo ve skupině, když v ní prohrál pouze jedno utkání. V jarní části se tak může těšit na finálovou část.
V neděli mělo naše B družstvo, z poloviny tvořené mladšími žáky pomalejší rozjezd, někteří kluci hráli ustrašeně. To se postupně podařilo odbourat a v posledním utkání jsme si připsali vítězství nad Pardubicemi. Celkově jsme obsadili čtvrté místo ve skupině. V jarní části soutěže si tak zahrajeme o páté až deváté místo, tzv. Prezidentský pohár. I nadále bude tento tým sloužit jako přípravný pro mladší žáky a k odehrání potřebného počtu minut klukům, kteří nejsou tolik vytížení v prvním týmu.
Podzimní část soutěže máme sice za sebou, ale až 21. prosince budeme 3× týdně trénovat a snažit se zlepšit herní projev. Ten sice proti slabším celkům není špatný, ale v momentě kdy narazíme na silnějšího soupeře tak výkon jednotlivých hráčů jde rapidně dolů. Mezery máme určitě i v rychlosti a síle. Máme hodně co zlepšovat. Pokud bude dobrá účast na tréninkových jednotkách je dostatek času do jarní části spoustu věcí zlepšit.
Výsledky
VelMez A – Nové Veselí B 12:6 (7:4)
VelMez A – Ledeč nad Sázavou 33:19 (14:7)
VelMez A – Dolní Cerekev 27:14 (14:7)
VelMez B – Nové Veselí A 9:20 (3:10)
VelMez B – Havlíčkův Brod 8:19 (3:13)
VelMez B – Chrudim 12:13 (5:5)
VelMez B – Pardubice 18:16 (8:7)
Hráli: VelMez A: Lukáš Deraha, Filip Mička, Štěpán Klapal, Jakub Russ, Jakub Mach, Radek Navrátil, Martin Chalupa, Jakub Strýček, Tomáš Rosa, Tadeáš Bíbr, Radim Kocourek, Tomáš Kučera, Milan Krejčí.
VelMez B: Tomáš Kučera, Jakub Strýček, Jakub Mach, Tomáš Rosa, Benjamin Rosa, Robin Koudela, David Slabý, Adam Požár, Radovan Škoda, Pavel Kotouček, Filip Čížek, Marek Požár, Jaroslav Požár, Matěj Trifanov, Radim Kocourek.
Trenéři: David Stoklasa, Petr Kavka, Radek Navrátil, Radek Buchta.
Pořadí jednotlivých skupin
Skupina Východ
1. Sokol Nové Veselí A
2. TJ Havlíčkův Brod
3. Pardubice
4. TJ Sokol Velké Meziříčí B
5. Sokol Chrudim
Skupina Západ
1. TJ Sokol Velké Meziříčí A
2. Sokol Nové Veselí B
3. Ledeč nad Sázavou
4. Dolní Cerekev
Klukům, jejich rodinám, sportovcům, nesportovcům, zkrátka nám všem přejeme krásné a pohodové vánoce a do Nového Roku jen to nejlepší.
David Stoklasa, foto Josef Kašpar

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru