Volejbalové premiéry

VolejbalPrvní zkouškou výkonosti A družstva mužů byl Český pohár. 1. kolo se hraje turnajově a naše účinkování v něm nedopadlo vůbec dobře. Po 3. místu z předloňska a 1. místu z loňska jsme si dělali ambice ve vítězstvích pokračovat. Vždyť v případě splnění našeho cíle bychom přivítali v naší tělocvičně další extraligový celek, a to VK Ostravu. Nepodařilo se a musíme to brát jako memento pro nadcházející boje v 1. lize. O všem rozhodla první bitva s druholigovými Šlapanicemi. Porážka 1:3 prakticky ukázala o tom, že už nebude jenom v našich silách postoupit. A tak se také stalo.

Domácí Kojetín jsme sice porazili jasně 3:0, ale mezitím Šlapanice vyválčily bod s Ostravou (prvoligový nováček, který s VK Ostravou nemá nic společného) a za předpokladu, že porazí Kojetín za 3 body měly jistou minimálně druhou příčku. My mohli rozhodnout pouze to, jestli postoupí Ostrava nebo Šlapanice (ty v případě našeho jakéhokoliv vítězství). Náš souboj s Ostravou byl asi kvalitou vrcholem celého turnaje. Vedli jsme 1:0 a 2:1 a nakonec prohráli 2:3. Vyrovnaný zápas, ovšem pro nás opět nedotažený do vítězného konce. Suma sumárum. Jedno vítězství s Kojetínem je málo! Chyběli sice Roman Jaša, Štěpán a Ondra Žabovi, ale měli jsme i bez nich uhrát více. Musíme zabrat, nebo budeme mít v 1. lize problémy. A ty my nechceme. Navíc letošní systém je pro nás nevýhodný. 3 skupiny po pěti týmech a potom rozdělení na horní a dolní polovinu. Je to krátkozraký systém, který si prosadila většina družstev. (My a České Budějovice jsme chtěli jako v minulosti hrát každý s každým). Máme na to ještě 2 týdny a 16. 10. v pátek v 19.30 bychom měli začít doma s Brnem.
Výsledky: VELMEZ – Šlapanice 1:3 (-23, – 21, 21, – 20)
VELMEZ – Kojetín 3:0 (15, 16, 21)
VELMEZ – VO Ostrava 2:3 (21, –18, 22, – 21, –13)
Kadeti:
Na konci loňské sezóny jsme měli velké obavy. Bylo třeba vytvořit nový nebo téměř nový tým. Klíčoví hráči loňské sezóny dovršili kadetský věk a budou reprezentovat „pouze“ juniory. Znojmo postoupilo rovněž do extraligy, takže jsme se nemohli spolehnout na jejich pomoc, která trvala celých 6 let. Museli spolehnout jen na sebe. A nezaháleli jsme, takže nakonec jsme sestavili tento tým: Zůstali oba nahrávači: Radek Hlávka a Adam Kalivoda, blokaři Honza Vanini a Jakub Janák, smečaři Matouš Špaček a Vojta Hladík a univerzál Adam Dobrovolný. Naopak kádr posílili smečaři Tobiáš Řehoř, Matěj Vlk, Matěj Janák a Adam Nedvěd, blokaři Pavel Vlach a Tonda Homola a libero Athanasios Bantianidis. Početně je nás dost. Jaká bude výkonost se teprve ukáže. Máme za sebou první kolo extraligy, které rozřadí družstva do výkonnostních skupin. My ho sehráli v domácím prostředí a výsledky byly jako na houpačce. Porazili jsme favorita z Příbrami a prohrajeme se Sokolovem, který vloni obsadil předposlední místo. Zatím ty výkony jsou nestabilní. Není divu. Trénujeme sice hodně, ale chybí nám zápasové zkušenosti. Nakonec jsme skončili na 3. místě. Pokud bychom uhráli o 2 míče navíc, nebo je naopak nedostali, byli bychom na 2. místě. Pokud bychom uhráli se Sokolovem set, obsadili bychom 1. místo. Na „bychy“ se však nehraje. Družstvo Zlína nepřijelo. Jako jediné bylo z celé 27 členné extraligy v karanténě. O jeho osudu rozhodne STK.
Výsledky: VELMEZ – Příbram 3:0 (21,23,22)
VELMEZ – Sokolov 0:3 (–16, –21, –22)
VELMEZ – Kladno 3:0 (16,21,14)
Junioři:
Juniorský tým měl generálku na svou extraligu, jejíž první kolo se uskuteční o víkendu 10.–11. října ve Frýdku­‑Místku. Kromě domácích, bude mít za soupeře Duklu Liberec, Ústí n.L. a Kolín. Nyní však se utkal v rámci krajského přeboru mužů s družstvem Štoků. První zápas nastoupila pravděpodobná základní sestava doplněná o nahrávače Filipa Kuřece (tedy Pokorný, Smetana, Bakaj, Němec, Pospíšil a Medek, na liberu Nedvěd). Bez problémů jsme vyhráli 3:0, když ani jednou jsme nepustili soupeře do vedení. Druhý zápas nastoupili všichni náhradníci. Jen nahrávači Kuřec a Pokorný se jako v po prvním zápase střídali, jinak na smeči hráli Špaček a Ondra Žaba (ten se akorát vrátil z ME U20, kde působil jako asistent hlavního trenéra), na bloku Janák a Vanini, jako univerzál Smetana a na liberu Nedvěd. I v druhém zápase jsme soupeři nedovolili vyhrát ani set, ale bylo to již mnohem dramatičtější.
Výsledky: VELMEZ B – Štoky 3:0 (19,18,18), 3:0 (21,21,24)
Petr Juda

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru