Starší žáci házené odehráli v rámci přípravy dva turnaje

Hazena2Od 4. ledna se rozběhla naplno příprava starších žáků. Kluci trénují 3× týdně a do přípravy se velmi dobře zapojilo i pět mladších žáků. Jedenkrát za 14 dní je navíc trénink spojen s dorostem pod vedením větší skupiny trenérů. To má za následek daleko větší vytížení jednotlivých hráčů na svých postech, kdy jsou rozděleny ve speciálních skupinách. Navíc se podařilo díky dobré spolupráci s trenéry týmu Nového Veselí domluvit pro dva naše hráče půlroční přestup do jejich oddílu kde si budou moci vyzkoušet celostátní soutěž Žákovské Ligy.

Za to jsme rádi a kluci si to snad taky užijí. Za náš oddíl budou však nastupovat na přípravných turnajích a v Lize Vysočiny. Tito hráči mají ještě jeden trénink týdně navíc ve Veselí. Jedná se o Filipa Mičku a Radka Navrátila a tímto jim přejeme mnoho štěstí v Žákovské Lize, kde již mají za sebou první turnaj.
Přípravné turnaje pro nás začaly v Praze Vršovicích 13. ledna kde se nám výsledkově tolik nedařilo a vyhráli jsme pouze utkání proti Mělníku, nicméně předváděná hra nebyla až tak špatná a byla k vidění i spousta povedených akcí.
Druhý turnaj jsme odehráli 4. února v Olomouci odkud jsme si přivezli pohár za druhé místo. Filip Mička zde získal cenu pro nejlepšího hráče. Zde ovšem až na Ostravu nebyla kvalita soupeřů příliš dobrá, navíc se těsně před turnajem dva týmy odhlásily a tak jsme si alespoň vyzkoušeli různé herní varianty i dva typy obrany.
Celkově se nám zatím na turnajích příliš nevede, nedaří se přenést do zápasů prvky naučené z tréninku a i kluci si zatím příliš nevěří. Snad se to pro další turnaje a Ligu Vysočiny podaří postupně odbourávat.
Nyní nás čeká od 10. února dvoudenní velmi dobře obsazený turnaj v Novém Veselí který bude velmi dobrou prověrkou před dalším programem.
Pořadí turnaje ve Vršovicích
1. SKKP Handball Brno – 10 bodů
2. HK FCC Lovosice – 8 bodů
3. HC LOKO Vršovice – 6 bodů
4. Házená Mělník – 2 body
5. TJ Spartak Příbram – 2 body
6. TJ Sokol Velké Meziříčí – 2 body
Pořadí turnaje v Olomouci
1. TJ Sokol Ostrava – 6 bodů
2. TJ Sokol Velké Meziříčí – 4 body
3. TJ Sokol Horka nad Moravou – 2 body
4. SK Žeravice
Na turnajích hráli: Lukáš Deraha, Tomáš Kučera ml., Filip Mička, Milan Krejčí, Jakub Russ, Martin Chalupa, Jakub Strýček, Matěj Trifanov, Martin Konvalinka, Radim Kocourek, Tadeáš Bíbr, Tomáš Rosa, Benjamin Rosa, Radek Navrátil, Tomáš Kučera st., Radovan Škoda.
Trenéři: David Stoklasa, Radek Navrátil, Radek Buchta.

Text a foto David StoklasaHazena

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru