HHK VM v Uherském Ostrohu o gól prohrálo

HHKHokej Uherský Ostroh – HHK VM 4:3 (0:1, 3:1, 1:1)
Góly a asistence: 25:31 Ševčík (Beneš), 27:42 Flora (Maršálek), 30:47 Ševčík (Andrýsek, Beneš), 49:40 Galuška L. (Stránský, Polesný) – 14:16 Maštera (Střecha, Vlašín M.), 20:40 Křenek (Šerý, Sobotka), 41:30 Pejchal (Bula, Ambrož).

Sestava Hokej Uherský Ostroh: Valúch (Lekeš) – Stuchlík, Maršálek, Beneš, Vaněk, Kučera, Andrýsek, Polesný, Rauš – Tomi, Galuška V., Stránský – Větříšek, Zalubil, Mika – Galuška L., Flora, Ševčík. Sestava HHK Velké Meziříčí: Slavíček (Šeba) – Vlašín P., Ambrož, Burian V., Šimka, Pokorný – Křenek, Dostál, Sobotka – Krča, Bula, Pejchal – Vlašín M., Střecha, Maštera – Matov, Urban, Rozmarín – Burian L. Rozhodčí: Grygera – Olšina, Halás. Vyloučení: 7:7, navíc: Míka (UO) 5+OK za faul kolenem. Využití: 2:2, v oslabení: 1:0. Střely na branku: 32:39 (11:17, 14:9, 7:13). Procentuální úspěšnost brankářů: Valúch (UO) – 92,31 % – 36 zákroků – 60 min. Slavíček(HHK) – 87,50 % – 28 zákroků – 58 min. Diváci: 380.
V předposledním kole základní části Krajské ligy zajížděli muži HHK do Uherského Ostrohu, kde se střetli s týmem, kterému aktuálně patří třetí příčka v tabulce. První vzájemné utkání hrané na našem zimním stadionu 18. listopadu bylo velmi vyrovnané a o vítězství HHK rozhodlo až prodloužení. Trenéři obou mužstev měli k dispozici téměř kompletní kádry. Utkání se odehrálo netradičně od 14.30 hodin.
Od úvodního buly viděly téměř čtyři stovky diváků neskutečné nasazení od obou mužstev. Útoky obou týmů se střídaly a několikrát prověřily pozornost strážců svatyní. Ve 4. minutě měli hráči HHK první přesilovou hru, která trvala necelou minutu. V 5. minutě byl počet hráčů na ledě vyrovnán, když šel za podražení na trestnou lavici David Křenek. Do první velmi dobré šance se dostali domácí v polovině 7. minuty, kdy po střele ostrožského útočníka zazvonila tyčka brankové konstrukce. V 9. minutě se do dobré příležitosti dostal Viktor Burian. Jeho jedovatou střelu zneškodnil domácí gólman Valúch. V polovině první třetiny se do tlaku dostali domácí, kteří po závaru v našem pásmu na dvakrát vyzkoušeli pozornost Zdenka Slavíčka. Ve 12. minutě měli domácí další přesilovou hru, kterou nevyužili. V 15. minutě se poprvé měnilo skóre. Po závaru v útočném pásmu a přihrávce Michala Vlašína a Filipa Střechy vstřelil úvodní gól Vojta Maštera – 0:1. V samém závěru první třetiny se strhla před naší střídačkou hromadná šarvátka, po faulu domácího Ševčíka, který za hrubost putoval na trestnou lavici.
Početní výhodu po 40 vteřinách druhé třetiny využil po střele Kamila Šerého od modré lajny a přihrávce Lukáše Sobotky nejproduktivnější hráč HHK David Křenek. Ten pohotovou střelou nedal Valúchovi žádnou šanci – 0:2. Ve 22. minutě zavezl kotouč do útočného pásma Filip Střecha. Poté našel křižnou přihrávkou najíždějícího Ondru Urbana. Ten střelou z ostrého úhlu rozvlnil venkovní síť domácí branky. Ve 25. minutě měli domácí přesilou hru, ve které se prosadil domácí útočník Ševčík – 1:2. Po vstřeleném gólu domácích začal pořádný kolotoč. Domácí tým hnaný velmi dobrou návštěvou několikrát zle zahrozili. Ve 27. minutě se do samostatného nájezdu dostal Ondra Urban. Střelu vytěsnil lapačkou nad branku Valúch. Ve 30. minutě putoval na trestnou lavici další hráč HHK. Nabídnutou přesilovku domácí opět využili. Střelu Maršálka tečoval před brankou Flora – 2:2. Pětiminutový herní výpadek domácí potrestali dalším gólem a průběžný stav otočili ve svůj prospěch. Autorem branky Ševčík – 3:2. Ve 33. minutě se do přečíslení dostali domácí hráči. Střelu zápěstím ukryl v lapačce Zdenek Slavíček. Jednobrankovým vedením skončila druhá třetina.
Na začátku třetí periody měli hráči HHK další přesilovou hru. V té se prosadila druhá formace. Střelu Pavla Ambrože a přihrávku Honzy Buly uklidil do ostrožské svatyně Martin Pejchal – 3:3. V čase 44.44 min. končí šance HHK těsně před brankovou čárou pod ležícím Valúchem. Následná hromadná šarvátka skončila vyloučením, po jednom hráči na každé straně, za hrubost na 2+2 minuty. Ve 47. minutě putoval na trestnou lavici domácí hráč. V této početní výhodě došlo k faulu domácí Míky na Petra Vlašína, který po tomto zákroku musel odstoupit ze zápasu. Domácí hráč dostal za faul kolenem trest na 5 minut a do konce utkání. Týmu HHK se tak otevírala jedinečná šance na vstřelení dalšího gólu při dvojnásobné přesilovce. Pětice hráčů HHK se nastěhovala do útočného pásma a nespočtem střel se pokoušela vstřelit gól. Všechny příležitosti spolehlivě zneškodnil domácí brankář Valúch. V končící 50. minutě se při drtivém tlaku našeho týmu po vypíchnutí kotouče dostal do brejku Stránský. Jeho zakončení vyrazil Zdeněk Slavíček betonem před sebe. Následnou dorážku posílá do branky Lumír Galuška – 4:3.
Další dvojnásobnou přesilovku měli hráči HHK v 51. minutě a to téměř 2 minuty. A ani v této přesilovce se gól našim barvám nepodařilo vstřelit. V 59. minutě si vzal trenér HHK Roman Vondráček oddechový čas a poté následovala hra se šesti hráči v poli, bez brankáře. Ani v této části hry se nepodařilo vstřelit branku a tak domácí o jediný gól v utkání zvítězili.
Na konci zápasu výborná divácká kulisa vyprovodila obě mužstva potleskem do kabin. Po bodové ztrátě HHK a výhře za tři body se na první místo v tabulce posouvá SKMB Boskovice. V posledním kole základní části se tak rozhodne o prvním místě po základní části v přímém souboji s týmem Boskovic, který se na našem zimním stadionu představí v sobotu 24. února.
Výsledky 21. kola: HC Uničov – HK Kroměříž 5:6, SKMB Boskovice – HC Spartak Uherský Brod 4:3, HC Spartak Velká Bíteš – Dynamiters Blansko HK 6:5 SN, HC Štika Rosice – HC Uherské Hradiště 1:6.
Program mužů na tento týden:
Sobota 24. 2. 2018 HHK Velké Meziříčí – SKMB Boskovice, začátek utkání v 17.30 (zimní stadion Velké Meziříčí).

Tab muzi

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru