Dětská olympiáda ve Velké Bíteši zná své nejlepší sportovce

OlympBitesV úterý 14. června 2022 proběhla první Olympiáda pro děti, která se konala v rámci Sportovního léta ve Velké Bíteši 2022.

Na fotbalovém stadionu se v odpoledních hodinách sešlo (možná i díky krásnému počasí) na 150 dětí, doprovázených rodiči nebo známými, takže tu vládl po celou dobu veselý mumraj.
Olympiádu krátce zahájil starosta města Milan Vlček společně s Josefem Jelínkem, ředitelem IC a KK Velká Bíteš a za spolupořadatele, kterým byla Mateřská škola U Stadionu, se ujal slova Vítězslav Kratochvíl.
Děti soutěžily ve čtyřech disciplínách – běh na 30 m, skok do dálky, hod míčkem do dálky a překážková dráha. Na jednotlivých stanovištích se jim zapisovaly výsledky.
Zájemci si mohli také vyzkoušet dvě sportovní novinky – baseball a petanque. Také zde probíhala ukázka fotbalu pro amatérské hráče.
Díky velkému počtu soutěžících se olympiáda protáhla až téměř do 20. hodiny. Při vyhlašování výsledků byly všechny děti z mateřských školek odměněny medailí a v ostatních kategoriích byli oceněni ti nejlepší. Informační centrum a Klub kultury si připravilo pro všechny děti sladkosti.
Poděkování za spoluorganizaci patří zejména panu Kratochvílovi, p. Maškovi, panu Jabůrkovi, panu Dufkovi a všem dalším, kdo se na akci podíleli.
Rodičům a dětem pak děkujeme, že na olympiádu přišli v tak hojném počtu a doufáme, že si závody rádi zopakují na dalším kole OLYMPIÁDY, která se uskuteční 28. června 2022.
OLYMPIÁDA – VÝSLEDNÉ POŘADÍ
(výsledky všech dětí najdete v přiloženém souboru https://www.bitessko.com/)
Kategorie 3–4 roky
1. Ondra Navrátil
2. Jakub Škoda
3. Emma Geisseleiterová
Kategorie 5–6 roků:
1. Julie Horníčková
2. Ellenka Odehnalová
3. Mirek Pospíšil
Kategorie 1.–2. třída:
1. Lucijan Skřepský
2. Martin Chmel
3. Ema Hladíková
Kategorie 3.–4. třída:
1. Tomáš Jelínek
2. Nina Smutná
3. Filip Valeš

www.bitessko.com/

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru