Muži HHK VM v prvním čtvrtfinálovým utkání předvedli dokonalý obrat

Hok ilustHHK VM – HC Uherské Hradiště 5:3 (1:3, 3:0, 1:0)
Góly a asistence: 05:13 Krča (Burian V.), 28:26 Pejchal (Křenek, Vlašín P.), 30:24 Křenek (Dostál, Vlašín P.), 30:39 Krča (Ambrož), 59:50 Sobotka (Dostál) – 02:47 Kojecký (Forman), 06:54 Červenka (Lažek, Kotačka), 10:13 Tomešek.

Sestava HHK Velké Meziříčí: Slavíček (Juda J.) – Vlašín P., Šerý, Ambrož, Pokorný, Šimka, Vondráček, Kochánek – Křenek, Dostál, Sobotka – Krča, Burian V., Pejchal – Vlašín M. (43. Rozmarín), Střecha, Roupec – Urban, Matov, Maštera. Sestava HC Uherské Hradiště: Oharek (Jakubčík) – Fridrich Z., Hrabec, Kojecký, Čech, Lišaník, Lažek, Forman, Burša, Tomešek, Fridrich D., Kotačka, Nohál, Rauš, Kršjak, Červenka, Šrenk. Rozhodčí: Čuňočka, Honza – Husák, Šustr. Delegát: Potsch. Vyloučení: 5:6, navíc: Vlašín M. (HHK) 10 min. za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 2:0, v oslabení: 0:0. Střely na branku: 35:22 (11:8, 15:6, 9:8). Procentuální úspěšnost brankářů: Slavíček (HHK) – 86,36 % – 19 zákroků – 60 min. Oharek (UH) – 88,57 % – 31 zákroků – 59 min. Diváci: 163.
Ve středu začala prvními čtvrtfinálovými zápasy vyřazovací část krajské ligy. Po sobotní prohře s Boskovicemi obsadil HHK VM druhou příčku a ve čtvrtfinále se musí postavit velmi nepříjemnému Uherskému Hradišti.
Soupeř neponechal nic náhodě a do Velkého Meziříčí přijel téměř dvě hodiny před úvodním buly. Svěřenci bývalého reprezentačního kouče Zdeňka Čecha byli na utkání doslova nažhaveni. V našem táboře panovala po zpackaném utkání s Boskovicemi ne zrovna dobrá atmosféra. Bylo potřeba si některé věci vyříkat a pořádně se na čtvrtfinálovou sérii připravit. Trenérské duo Roman Vondráček a Mirek Horký mělo k dispozici téměř kompletní sestavu.
Poprvé v historii Krajské ligy JM a ZL budou všechna utkání play-off řídit dva hlavní a dva čároví rozhodčí.
Od úvodního buly viděli diváci velmi rychlý kombinační hokej. Neuběhla ani minuta a na trestnou lavici putoval první domácí hráč. Početní výhodu hráči hostí nedokázali využít, ale po vyrovnání počtu hráčů na ledě bleskově udeřili. Na konci třetí minuty se prosadil obránce soupeře Kojecký – 0:1. Na začátku 5. minuty nastřelil útočník soupeře břevno brankové konstrukce. V 6. minutě zavezl kotouč do útočného pásma Viktor Burian a přihrávkou mezi kruhy vyzval ke střele kapitána HHK Michala Krču, který nedal Oharkovi v brance šanci – 1:1. Radost z vyrovnání však netrvala dlouho. Na konci 7. minuty se hráči soupeře usadili v našem obraném pásmu a předvedli krásnou kombinaci, na jejímž konci byl Červenka, který střílenou přihrávku „z první" poslal do naší branky – 1:2. V 11. minutě šli hosté do dvougólového vedení, když po samostatné akci Tomešek zvýšil náskok Hradiště – 1:3. V závěru první třetiny měli hosté další početní výhodu, kterou rozdělila přestávka.
Na začátku druhé třetiny pokračovala přesilovka soupeře, kterou naši hráči dokázali ubránit. Poté v rozmezí 8 minut putovali na trestnou lavici hned tři hráči soupeře. V těchto přesilových hrách narůstal tlak našeho mužstva. Kluci nenechali soupeře vydechnout a při třetí výhodě zužitkoval přihrávku Davida Křenka Martin Pejchal – 2:3. Druhou asistenci u této branky si připsal Petr Vlašín. Ve 31. minutě opět úřadovala první formace HHK. Po přihrávce Petra Vlašína a Lukáše Dostála se v rohu ke kotouči dostal David Křenek. Nejproduktivnější hráč základní části chvíli čaroval s kotoučem, až ho poslal na Oharkova záda. Brankář Hradiště se sice přitiskl zády na brankovou konstrukci, ale pozdě. Kotouč mu proklouznul za brankovou čáru – 3:3. Dokonalý obrat zařídila dvojice HHK Pavel Ambrož a Michal Krča. První jmenovaný zavezl kotouč do útočného pásma a nasměroval přihrávku do brankoviště, kde pohotově doklepl touš za Oharkova záda kapitán týmu – 4:3. Komplikace pro naše družstvo nastala ve 32. minutě, kdy měli hráči Uherského Hradiště 66 vteřin dvojnásobnou přesilovou hru. V této početní výhodě soupeře se vyznamenali bránící hráči, kteří padali do střel. Obětavostí a nasazením nedovolili ohrozit naši branku. Pokud však střela prošla, spolehlivě ji zneškodnil Zdeněk Slavíček. Na konci druhé části měli přesilovou hru domácí hráči. Tuto početní výhodu rozdělila přestávka.
Na začátku třetí části dostal Michal Vlašín osobní trest. Do hry se tak dostal třináctý útočník Petr Rozmarín, který se hned dostal do vyložené šance, kterou zneškodnil brankář hostí. V závěru třetí části oslabil své mužstvo Čech, který znemožnil svým barvám větší tlak na branku HHK. V poslední minutě trenér Čech odvolal Oharka z brány a jeho svěřenci se pokusili o vstřelení gólu. Proti byla první formace HHK. Lukáš Dostál vybojoval u hrazení kotouč. Toho se zmocnil Lukáš Sobotka, který vstřelil pátý gól do prázdné branky.
Poté již fanoušci odpočítávali poslední vteřiny utkání. Na domácí straně propukla obrovská radost a fanoušci vyprovodili hráče HHK do kabin potleskem.
V sobotu jsou na programu odvety. Zápas v Uherském Hradišti se hraje od 17.30 hodin.
Čtvrtfinálové dvojice:
SKMB Boskovice – HC Spartak Uherský Brod 4:2 (2:0, 1:1, 1:1) stav série: 1:0
HHK Velké Meziříčí – HC Uherské Hradiště 5:3 (1:3, 3:0, 1:0) stav série: 1:0
Hokej Uherský Ostroh – HK Kroměříž 2:3 (0:2, 2:1, 0:0) stav série: 0:1
HC Spartak Velká Bíteš – HC Uničov 2:7 (0:2, 1:2, 1:3) stav série: 0:1
Program mužů na tento týden:
2 čtvrtfinálové utkání:
Sobota 3. 3. HC Uherské Hradiště – HHK Velké Meziříčí, začátek utkání v 17.30 (zimní stadion Uherské Hradiště)
Případné 3 čtvrtfinálové utkání:
Neděle 4. 3. HHK Velké Meziříčí – HC Uherské Hradiště, začátek utkání v 17.30 (zimní stadion Velké Meziříčí)

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru