Mladší žákyně mají za sebou první kolo podzimu

HazMLZakyneV neděli 2. října se v naší sportovní hale uskutečnilo první kolo podzimní části Ligy Vysočiny mladších žákyň. Naše děvčata odehrála čtyři utkání a opět posbírala další herní zkušenosti.


Pro nový soutěžní ročník vzniklo nové družstvo mladších žákyň, které je poskládáno z dívek ročníku narození 2010, 2011 a 2012. V půlce srpna holky odstartovaly letní přípravu každodenním tréninkem na venkovním hřišti, které zakončily přátelským utkáním proti děvčatům z Kuřimi. Další porce tréninků pokračovala na pětidenním soustředěním ve sportovní hale Dolní Cerekev. Jako každý rok, tak i letos vyrazily na třídenní turnaj do pražských Vršovic, kde dokázaly z deseti zápasu vyhrát přesně polovinu.
Prvního turnaje Ligy Vysočiny se zúčastnilo pět týmů. Kromě našeho domácího družstva to byla Ledeč nad Sázavou, Pardubice, Chrudim a nově také Kuřim.
V úvodním utkání holky nastoupily proti nováčkovi soutěže Kuřimi. V novém herním systému, kdy je povinná obrana 3:3 holky předvedly velice dobré obranné zákroky a došly si pro vítězství 12:4.
Druhé utkání proti Chrudimi měla naše děvčata jasně pod kontrolou a před kamerou reportéra České televize předvedly parádní výkon, který jim přinesl vítězství 10:1.
Třetí a čtvrté utkání již přineslo mnohem vyrovnanější partie. Proti Ledči jsme s kapkou štěstí zvítězily 8:7 a s Pardubicemi se holky rozešly po zásluze smírně 13:13.
Na žákyních je vidět poctivá tréninková docházka a radost ze hry. Na druhou stranu turnaj trenérkám ukázal, kde jsou slabiny a na čem je třeba pracovat. Další kolo se uskuteční v neděli 23. října v Havlíčkově Brodě.
Sestava a branky: Anežka Brychtová, Dita Padalíková – Karolína Blaťáková (16), Denisa Krejčová (10), Adéla Derahová (6), Elen Konečná (4), Tereza Palátová (4), Barbora Fialová (2), Klára Pospíšilová (1), Natálie Drápelová, Silvie Podsedková, Karolína Kozlová, Klára Sedláková, Alena Anna Bartošová, trenérky Jana Šidlová, Miroslava Kozlová, Jitka Plachetská.
Jana Šidlová,
Házená Velké Meziříčí

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru