Ondra Žaba odchází, Martin Kryštof se vrací

MJ horni_rada_4._zpravaOndra Žaba odchází trénovat do Ústí, Martin Kryštof se vrací do Meziříčí jako trenér. Od červnového konce loňské volejbalové sezony do začátku současné 2023/2024 se toho hodně stalo. Asi nejvíc za posledních 20 let. 

1. Ondra Žaba do Ústí n. L.
Ondra po 7 letech u nás strávených využil nabídky jít trénovat jako hlavní trenér extraligových mužů SK Ústí n. L. Stal se tak nejmladším trenérem profesionálního volejbalového klubu v historií samostatné ČR. Je to zároveň trochu vyznamenání pro náš klub, že jsme takového trenéra vychovali. Ondra je ambiciózní, dostatečně vzdělaný i erudovaný, aby jeho anabáze nebyla jen krátkodobá. Hodně štěstí.

2. Martin Kryštof jako trenér
Náhradou za Ondru, a nejen ledasjakou, je návrat Martina Kryštofa. Po 23 letech úspěšné profesionální hráčské kariéry (4 roky Příbram, 4 roky Liberec, 7 let Berlín, 8 let České Budějovice, 5 titulů mistra zemí, kde působil, 5 vítězství v Českém poháru) se vrátil nyní již jako trenér našich mládežnických družstev.


3. Matěj Janák na Evropských hrách mládeže (EYOF)
Do reprezentačního celku ročníku 2005 byl začátkem roku zařazen i náš Matěj Janák. Hlavní trenér Michal Nekola a asistent bývalý úspěšný reprezentant ho zařadili do závěrečné přípravy na vrchol letošní sezóny Evropské hry mládeže EYOF, kam byly zařazeny všechny olympijské sporty včetně volejbalu. Příprava začala turnajem MEVZA (turnaj pro země střední Evropy + Izrael, Chorvatsko a Kypr), po té polské Krosno. Nakonec turnaj EYOF ve slovinském Mariboru. Matěj přivezl do Velkého Meziříčí krásné třetí místo. Je to velký úspěch a skvělá reklama jak pro město Velké Meziříčí, tak pro Kraj Vysočina. (Mimochodem jediný sportovec – medailista z Kraje Vysočina). 


4. Začátek přípravy
V pátek 4. srpna to vypuklo. Tradiční Dřevěnici na rozehrání tentokrát poznamenalo počasí, přesto naše dvě družstva sehrála v dešti, který nepřestával ani na minutu, celkem 7 zápasů, 3 vítězné a 4 porážky. Celkové 7. místo z 16 družstev je solidní. Po návratu následuje hned první soustředění od 7. do 11. 8. v Chocni. Dále turnaj v Kojetíně 12. 8. , příprava v Areálu zdraví 14.–18. 8. Turnaj v Nymburce 20. 8. , potom další soustředění 21.–27. 8. v Mikulově, kdy se do přípravy zapojí i muži. Léto ukončíme přátelskými zápasy v Brně 29. 8. a pak již do naší tělocvičny za kostelem.
Od září již tréninky v tělocvičně, a to bude už v době, kdy všechny soutěže budou silně klepat na dveře.

Petr Juda. Na fotce dole Ondra Žaba. Foto: archiv PJ

Zaba Ondra

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru