Házenkáři doma zdolali favorizované Ivančice

Hazen znak2. liga mužů Morava Jih – 16. kolo

TJ Sokol Velké Meziříčí – HK Ivančice 27:23 (17:16)
V rámci 16. kola muži přivítali na domácí palubovce přetěžkého soupeře z Ivančic – tým, který v letošním ročníku bojuje společně s Maloměřicemi o první místo tabulky a na ostatní celky mají komfortní náskok.


Naši hráči se tímto však nenechali zastrašit a do zápasu doslova vlétli a rychle si vybudovali náskok (11. min. 8:4). Dařilo se nám úspěšně zakončovat jednoduché útočné akce a i obrana šlapala na výbornou. V 17. minutě svítilo na ukazateli již skoré 12:5, ovšem soupeř změnil obranný systém a my se přestali gólově prosazovat. Za to nás soupeř trestal a postupně ukrajoval z našeho náskoku až na poločasový rozdíl jediné branky (17:16).
V druhé půli vypuklo to pravé drama. Naše obrana makala na 100 %. A když soupeř přece jen našel skulinku, tak zasáhl výborně chytající Vojtěch Drápela. Díky tomu jsme si do 43. minuty vytvořili náskok 21:16. Hra se v této fázi hodně přitvrdila a byla vidět řada tvrdých faulů a následných vyloučení. Komplikací bylo, když v 50. minutě viděl za třetí dvouminutový trest červenou kartu domácí střelec Večeřa. Ovšem tým se semkl a obezřetnou hrou bez chyb si udržoval mírný náskok. A když v poslední minutě výborně hrající Kubiš vstřelil dvě branky, bylo rozhodnuto.
„Dnes se nám zápas opravdu povedl na výbornou a je potřeba všechny hráče pochválit za bojovnost. V příštím kole zajíždíme na palubovku lídra soutěže z Maloměřic a pokusíme se zopakovat tento dobrý výkon," komentoval utkání vedoucí družstva Michael Bezděk.
Sled branek: 3:0, 4:4, 8:4, 12:5, 14:9, 16:15, 21:16, 22:19, 25:23, 27:23
7m hody 2/1:3/3, vyloučení 7:6, navíc domácí Večeřa ČK, diváků 127.
Sestava: Vojtěch Drápela, Ondřej Poul – Vítězslav Večeřa (5), David Kubiš (5), Pavel Strašák (4), Ladislav Šidlo (4/1), Miloš Necid (3), Pavol Živčic (3), Jan Lečbych (2), Jiří Kaštan (1), Pavel Křibala, Filip Macoun, Tomáš Stupka, trenér Ladislav Šidlo a vedoucí družstva Michael Bezděk.
Ondřej Poul

Úspěch mladších žáků

hazena mlMladší žáci postoupili z krajské kvalifikace házenkářského desetiboje na mistrovství ČR. Až na jednu disciplínu všechny ostatní vyhráli.

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru