Fotbalisté začali jaro prohrou

Kopana1ČSK Uherský Brod – FC Velké Meziříčí 5:1 (3:1)
Střelci: 28. a 33. Vrága, 36. Mančík, 65. Dolina, 83. Michalec. Rozhodčí: Páral, Kulička, Silný.

ČSK UB – Nemrava – Źůrek (77. Michalec), David M, David R., Šálek, Mančík (70. Jaroněk), Dolina, Pochylý, Sklenář (84. Josefík), Vrága, Nevařil, na lavičce Kovář aČervík, trenér Onda. FC VM – Kruba – Puža (75. Vlk), Mucha (46. Mezlík), Šimáček, Bouček (82. Krejčí) – Dolejš, Smejkal, Berka, Šuta, Demeter – Simr, na lavičce Pokorný T., trenér Smejkal. ŽK: 50. Šuta, 56. Smejkal, 83. Krejčí. Nejlepší hráči – Mančík, Dolina, Vrága.
První jarní mistrovské utkání se hostujícímu Velkému Meziříčí vůbec nepovedlo. V úvodu utkání je domácí přitlačili na vlastní polovinu, z čehož vytěžili v úvodních 8-mi minutách 5 rohových kopů, s kterými si Rosťa Kruba poradil. V 10. min. se hostům podařil hostům rychlý protiútok, na jehož konci našel Eda Smejkal před bránou volného Pavla Simra který otevřel skóre utkání 1:0. Ve 14. min. našel Patrik Mucha nabíhajícího Petra Dolejše, jeho střelu po zemi Nemrava chytil. V 18. min. našel Robin Demeter z rohového kopu hlavičku Lukáše Berky, míč však šel mimo domácí bránu. Ve 21. min. našel Robin Demeter volného Petra Dolejše, jeho křižná střela jen těsně minula bránu. Ve 24. min. se ve vápně uvolnil Robin Demeter, jeho technickou střelu vyrazil domácí obránce, k dorážce se nikdo z hostů nedostal. Ve 25. min. zahrávali domácí další rohový kop, centr Doliny Rosťa Kruba vyrazil. Ve 26. min. našel Eda Smejkal za hranicí vápna Michala Boučka, jeho střela šla nad domácí bránu. Ve 27. min. zahrávali domácí přímý kop z půlky hřiště, Rosťa Kruba centr vyrazil do bezpečí. Ve 28. min. přetažený centr Mančíka z rohu našel Žůrka, který trefil hlavou břevno, míč se dostal k volnému Vrágovi, který ho dorazil do hostující brány 1:1. Ve 32. min. rozehrál přímý kop Petr Dolejš, při centru do vápna se srazil domácí golman s obráncem, rozhodčí to posoudili jako faul na domácího hráče. Ve 33. min. rozehráli domácí přímý kop z půlky hřiště, centr Mančíka našel u tyče Davida, který ho poslal na druhou tyč, kde míč dorazil do brány nekrytý Vrága 2:1. Ve 36. min. unikal po křídle Dolina, s pomocí faulu se uvolnil přes Michala Boučka, před bránou našel volného Mančíka, který prostřelil Rosťu Krubu. Ve 41. min. vystřelil z přímého kopu z úhlu na bránu Mančík, Rosťa Kruba jeho tvrdou střelu vyrazil na roh, ten rozehrál Dolina, centr odhlavičkoval Honza Šimáček. Ve 42. min. našel Martin Puža na hranici vápna Edu Smejkala, jeho střelu k tyči vyrazil Nemrava na rohový kop. Ten rozehrál Petr Dolejš, domácí obrana však odvrátila míč do bezpečí. A tak odcházeli spokojenější do šaten domácí, když hosté po úvodní půlhodině nedokázali ubránit standardní situace domácích.
V nástupu do druhého poločasu se hosté snažili utkání zdramatizovat. Byli to však domácí, kteří ve 48. min. zahrozili Dolinou, který se uvolnil přes Rosťu Krubu, jeho přihrávku však Žůrek nedokázal zužitkovat. Ve 49. min. našel Pavel Simr ve vápně Petra Dolejše, jeho střela postrádala přesnost. V 56. min. našel Martin Puža na hranici vápna Pavla Mezlíka, jeho tvrdou střelu zblokovala domácí obrana. V 65. min. unikl po křídle Mančík, před bránou našel volného Dolinu a výsledku utkání bylo rozhodnuto 4:1. Hosté se sice snažili o změnu skore, ale pozorná domácí defenziva je do zakončení nepouštěla. V 83. min. využili domácí zaváhání hostů a Michalec upravil na konečných 5:1.
Vyjádření trenéra Smejkala: Dnešní utkání se mi velice těžko komentuje, dá se to však vyjádřit slovy JEDNA VELKÁ OSTUDA. Naše hráče jsme upozorňovali, že domácí spoléhají hlavně na standartní situace a to se také ukázalo. Dovolili jsme domácím v prvním poločasu tolik standartních situací, že bylo jen otázkou času, kdy některou využijí. Vlastními chybami jsme domácí posadili na koně a bohužel si náš zkušený tým již nedokázal s nepříznivým výsledkem poradit. Bez vůle po vítězství se nedá hrát.

-myn-

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru