Půlmaraton v Jívoví si získal oblibu

pulmaratonMinulou sobotu se za slunného počasí uskutečnil v obci Jívoví 2. ročník Běhu kolem Holého vrchu – Nominal kros půlmaraton. Trať byla dlouhá 21,1 km s převýšením 350 m. Celkový počet běžců byl 178, z toho 29 dětí, 34 žen a 115 mužů, nejstaršímu účastníku bylo 63 let.

Hlavního závodu se účastnilo celkem 113 jednotlivců v kategoriích muži 15–30 let, muži 31–45 let, muži 46+ let, ženy 15–30 let, ženy 31–45 let a ženy 46+ let, 12 štafet dvojic a 3 štafety čtveřic.
Celkově se tento závod běžel již potřetí, poprvé to byl nultý ročník, kdy si pořadatelé chtěli podle slov hlavního organizátora ing. Václava Nováka ověřit, zda bude o tento závod zájem. Jak svědčí počet účastníků, tak zájem je. I když běžecká sezona teprve začíná, tak se podobných závodů během uplynulého víkendu běželo hodně, včetně Pražského půlmaratonu.
Závodníci přijeli nejen z blízkého či vzdálenějšího okolí, ale i z Brna, Vlašimi, Ústí nad Labem nebo i z Prahy, kdy dali přednost běhu v přírodě. Trasa závodu vedla z Jívoví přes Dobrou Vodu, Vídeň, Cyrilov, Bory, Sklené nad Oslavou, Radenice, Holý vrch s cílem v Jívoví. Nejrychlejší z mužů byl Zděněk Černý z TJ Nové Město na Moravě, časem 1:21:15h, z žen potom pí Žáčková časem 1:42:31h.
V minulosti zazněl ze strany účastníků návrh na uspořádání závodu i pro děti. Letos pro ně pořadatelé připravili závod na 700 m. Podle slov V. Nováka byli mile překvapeni zájmem, závodu se zúčastnilo dvacet devět dětí, nejmladšímu bylo dva a půl roku, kategorie byly po roce, takže se odměny dostaly téměř na všechny zúčastněné.
„Celou akci by nebylo možno pořádat bez pomoci rodinných příslušníků, přátel a kamarádů, kteří organizovali činnost na startu, pomáhali na občerstvovacích stanicích, místním hasičům za organizaci dopravy a také díky sponzorům," dodal V. Novák.
Podrobné výsledky hlavního závodu najdete na webových stránkách www.behkolemholehovrchu.cz
Text a foto: Antonín Horký

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru