Hokejové béčko obsadilo čtvrté místo v krajské soutěži

BrankHC Zastávka – HHK Velké Meziříčí „B" 6 : 3 (3 : 1, 0 : 1, 3 : 1)
Rozhodčí: Sobotka – Erat, Marek. Diváků: 37.Poměr střel: 33 : 37. Branky: 5. Kozárek (Barák), 8.Mikule (Stromecký), 16. Mikule (Fiala), 44. Fišer (Mikule, Lesonický), 51. Soběský (Stromecký), 55.Bednář (Provaz) – 18. Frühauf (Kudláček J., Buďa), 32. Burian M. (Chlubna), 53. Tichý (Smejkal).

Vyloučení: 7 : 8, navíc Šoukal 10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku a Vrána (oba VM) 10 minut za protesty proti výroku hlavního rozhodčího. Využití: 3 : 0. Oslabení: 0 : 1.
V. M. „B": Svoboda (Hladík) – Střecha Libor, Buďa – Kučera, Bradáč – Karásek, Burian Martin – Kudláček Jiří, Frühauf, Maštera – Štěpánek, Barák, Chlubna – Šoukal, Smejkal, Vrána – Bernat, Tichý.
Ke druhému zápasu o třetí místo odcestovalo béčko HHK v nejsilnějším složení za celý ročník soutěže. Cíl byl jasný: rozhodnout o zisku bronzu hned na první pokus.
Od začátku utkání také zatlačilo svého soupeře před vlastní bránu a jeho hráči zcela ovládli hru. Výsledek třetiny však byl úplně opačný. Meziříčí hrálo a Zastávka dávala góly. V páté minutě domácí hokejisté využili přesilovku a v osmé už vedli 2 : 0. V 16. minutě dává Mikule třetí branku domácích a až na ni dokázali hosté odpovědět. O dvě minuty později uzavřel skóre úvodní části Frühauf po přihrávkách Kudláčka a Budi.
Ve druhé třetině meziříčští ubrali ze svého tlaku a více si hleděli i hry dozadu, jenž jim předtím moc nefungovala. Hra se tím vyrovnala a pravidelně se přelévala mezi oběma brankami. Jinak tomu bylo pouze při přesilovkách domácích, kdy hosty zatlačili před Svobodovu bránu. Nic z nich ale nevytěžili. Naopak při jedné z nich, po polovině utkání, Chlubna napadal tak dobře až se zmocnil puku a jeho náhru využil Burian ke snížení na 2 : 3. Dostal tím tak svůj tým znovu do hry a na drama do poslední části tím bylo zaděláno.
Naděje béčka HHK však vzala za své díky jejich trestům. Ve 44. a 51. minutě využila Zastávka své přesilové hry a znovu vedla o tři góly. Naději pro hosty ještě vykřesal v 53.' Tichý, kterému nahrával Smejkal. K lepšímu výsledku jim však bránily mizerně sehrané početní výhody a hlavně vynikající Vybíral v domácí kleci. A tak poslední slovo měl zastávecký Bednář, jenž pět minut před koncem upravil na konečný stav a srovnal tím sérii na 1 : 1.
Výsledek 2. zápasu o zlato: Náměšť – Bystřice 7 : 2
Náměšť se tak stala vítězem KSMV 2017/2018.

-ht-


HC Zastávka – HHK Velké Meziříčí „B" 8 : 3 (2 : 0, 4 : 1, 2 : 2)
Rozhodčí: Horký – Marek, Mejzlík. Diváků: 32. Poměr střel: 47 : 36. Branky: 13. Vyhnalík (Bednář), 14. Provaz, 23. Provaz (Mikule, Stromecký), 31. Provaz (Stromecký, Mikule), 32. Brekke (Vyhnalík), 39. Jelínek (Lesonický), 45. Mikule (Provaz, Stromecký), 49. Jelínek (Kozárek) – 37. Štěpánek (Buďa, Frühauf), 47. Frühauf (Burian), 57. Štěpánek (Kučera, Šoukal). Vyloučení: 9 : 9, navíc Smejkal 10 minut OT za zpochybnění výroku hlavního rozhodčího a Vrána (oba VM) 10 minut OT a následně druhých 10 minut OT za zpochybnění výroku hlavního rozhodčího. Využití: 3 : 1. Oslabení: 0 : 1. Zastávka: Vybíral (Řoutil) – Fišer, Fiala, Stromecký, Lesonický, Gejdoš, Kozárek, Soběský, Barák, Bednář, Jelínek, Mikule, Provaz, Vyhnalík, Brekke. V. M. „B": Svoboda (od 32.' Šeba) – Kučera, Buďa – Peterka, Bradáč – Burian Martin – Štěpánek, Frühauf, Šoukal – Tichý, Barák, Chlubna – Malec, Smejkal, Vrána.
Úvodní část rozhodujícího zápasu o třetí místo probíhala ve vyčkávání obou soupeřů. Zastávka čekala jestli jí její soupeř nepředvede podobnou smršť jako minule. Meziříčští pod dojmem, že už nemají co ztratit, čekali, co předvede domácí favorit, který by měl chtít před vlastním publikem hrát. O stavu po třetině nakonec rozhodlo štěstí, které se přidalo k tomu lepšímu. Vlastním gólem tečí střely a Provazovou trefou do prázdné po nešťastné rozehrávce ji nakonec vyhráli domácí 2 : 0.
Když dal stejný hráč po třech minutách prostřední části další branku Zastávky, museli hostující hráči otevřít hru a začít se víc tlačit před Vybíralovu svatyni. Kombinace však hokejistům HHK moc nevycházely. Bylo to všechno takové upracované, pomalé a nedůrazné. A to byla voda na mlýn v klidu hrajícím domácím, kteří vyráželi k častým protiútokům. V 31. minutě završuje Provaz svůj čistý hattrick a o minutu později využívá přesilovku Brekke na 5 : 0 a tím prakticky rozhoduje osud celé série. Ve 37.' sice snížil Štěpánek ve výhodě 4 ku 3 na čtyřgólový rozdíl, ale v poslední minutě opět z přesilovky je to zase o pět.
I v poslední třetině se však ještě hrálo. Na sedmou branku domácích odpověděl ve 47. minutě Frühauf při vlastním oslabení, aby za dvě minuty využil další faul soupeře Jelínek osmou brankou Zastávky. V poslední desetiminutovce už byla hra víceméně rozháraná šarvátkami obou týmů a diskusemi s rozhodčími. Béčko HHK do poslední minuty zkoušelo s výsledkem něco udělat, ale gólman Vybíral si držel svůj standart. Jediný, kdo ho dokázal překonat, byl Lukáš Štěpánek a tím v 57.' upravil na konečných 8 : 3 pro domácí.
HHK „B" děkuje všem sponzorům a věrným divákům za svoji přízeň a všem těm, kteří se zasloužili o chod týmu v průběhu soutěže, za odvedenou práci.

-ht-

Tabulka

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru