Běžecké závody

Pohar3Běh Lorenzovými sady

V sobotu 31. března pořádal Třebíčský oddíl 79. ročník Běhu Lorenzovými sady. Na start závodu ve všech kategoriích se postavilo 237 běžců. Nejpočetněji byly zastoupeny mládežnické kategorie.


Vítězem hlavní kategorie se stal poprvé Petr Zimola. Na druhém místě doběhl Karel Kulíšek a třetí Ondřej Vrba.
Atleti z Velkého Meziříčí si odvezli 2 zlaté medaile a to zásluhou Jakuba Doležala ve st. Přípravkách a Petra Vokouna ve st. žácích. Dobře si vedl i dorostenec Martin Neufus, a ml. Žák Dominik Manďák, kteří obsadili 4. místo
Tento závod byl zároveň i první kolo Běžeckého poháru mládeže pro kategorie st. a ml. Žactvo. V letošním roce proběhne už 15. ročník této soutěže. Do poháru je zařazeno 6 závodů. Každému závodníkovi se počítají nejlepší výsledky z pěti závodů.

Běh Korunou za korunu

V neděli 8. dubna pořádal oddíl TJ Nové Město na Moravě Běh Korunou za korunu. Na start závodu ve všech kategoriích se postavilo 164 běžců. V Běžeckém poháru mládeže se zúčastnilo 44 dětí.
Vítězem hlavní kategorie se stal Jiří Šacl. Na druhém místě doběhl Petr Zimola a třetí Jan Trutna z Velkého Meziříčí.
Ve starším žactvu se podruhé z vítězství radoval Petr Vokoun. Ve velmi obsazeném závodě st. přípravek opět nejlepšího umístění dosáhl Jakub Doležal, tentokrát na 3. místě, kde ve velmi těsném finiši předběhl 4. Patrika Absolona a 5. Lukáše Ambrože. Klára Havlišová si i tentokrát doběhla pro 4. místo.
Po druhém kole Běžeckého poháru Vysočiny je Petr Vokoun na průběžném prvním místě.

Dana Cahová Harvey

PoharPohar1Pohar2

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru