Mladší a starší žáci hráli na mezinárodním turnaji v Praze

MladsiZaci2Od pátku 30. 3. do neděle 1. 4. se zúčastnili družstva mladších a starších žáků 26. ročníku největšího mezinárodního halového turnaje pro mládež v házené Prague Handball Cup 2018.


Mladší žáci
V této kategorii se utkalo celkem 76 týmů. Našed družstvo se v základní skupině postupně utkalo s pěti soupeři. Dokázali jsme sice porazit vítěze skupiny z Olomouce, ale postup do A finálové části nám těsně utekl o vzájemný zápas s Maďary.
Skupina MD09:
VM – Angyalföldi Sportiskola (Maďarsko) 10:14
VM – HSG RSV Teltow-Ruhlsdorf (Německo) 12:4
VM – HBC Olomouc 1966 (CZ) 16:12
VM – TIK Taastrup II (Dánsko) 16:7
VM – HC Dukla Praha I (CZ)18:13
Postoupili jsme tedy do play-off B, kde jsme odehráli 3 utkání. Vyřadit nás dokázal až po napínavých nájezdech klub Dukla Praha II.
Play-offf B:
VM – HC Schoten (Belgie) 14:9
VM – HG 85 Köthen (Německo) 21:14
VM – HC Dukla Praha II 12:12 (12:13 po rozstřelu)
Kluci si na turnaji zahráli mnoho kvalitních utkání a nasbírali spoustu zkušeností do další části sezóny. Chtěl bych poděkovat nejen klukům za předvedené výkony, ale i rodičům, kteří přijeli své potomky podpořit a strávili tak s námi velikonoční čas.
Hráči: Kučera – Čížek F., Bradáč, Navrátil O., Rosa B., Koudela, Kotouček, Slabý, Zezula, Požár, Uchytil, Škoda.
Trenéři: Živčic, Kaštan, Horáková
Starší žáci
V kategorii starších žáků startovalo 110 týmů. Naše družstvo se v základní skupině postupně utkalo s VM – Viby IF II (DAN) 14:7
VM – Ahus Handboll (SWE) 8:20
VM – HSC Bad Neustadt (D) 13:12
VM – KS SPR Chrobry Glogów (PL) 8:21
VM – SKH Polanka 10:21
Ve skupině jsme skončili na čtvrtém místě. To nás poslalo do bojů playoff v B části turnaje.
Zde jsme nejprve porazili HC Schoten II (BEL) 17:9, poté v našem nejlepším utkání Koge Handbold II (DAN) 15:14. Do utkání proti TJ Sokol Úvaly jsme již pak po domluvě s pořadateli a soupeřem nenastoupili. Únava byla veliká a pozdní začátek zápasu nám nevyhovoval kvůli dopravě domů.
Celkově jsme s turnajem velmi spokojeni. Přesně splnil co jsme očekávali. Všichni hráči si dobře zahráli proti kvalitním soupeřům.
S celky naší kvality jsme si dokázali poradit, hráli jsme týmově a na týmy které nás výrazně přehráli jsme herně neměli. Tyto týmy byli fyzicky a rychlostně velmi dobře vybaveny. Do sezóny bychom chtěli určitě zlepšit důraz jak na obraně, tak i v útoku a přechod do rychlého útoku by taktéž mohl být lepší.
Tým herně a střelecky táhl Radek Navrátil, Filip Mička, a po více jak roční pauze navrátilec do sestavy Lukáš Dobejval. Důležité branky vsítil Jakub Strýček, velký posun ve hře je u Radima Kocourka. Pěkné zákroky si připsal v brance Lukáš Deraha.
Hráli: Lukáš Deraha, Filip Mička, Radek Navrátil, Martin Chalupa, Radim Kocourek, Lukáš Dobejval, Jakub Russ, Tomáš Kučera, Jakub Mach, Tomáš Rosa, Jakub Strýček.
Trenéři: D. Stoklasa, R. Navrátil.
Tento kolosální turnaj byl velmi dobře organizačně zvládnutý, pořadatel odvedli velmi dobrou práci a již teď se těšíme na PHC 2019!
Text a foto David Stoklasa a Pavol ŽivčicMladsiZaci1StarsiZaci1

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru