Meziříčští stolní tenisté hodnotí uplynulou sezonu

St tenisDruhý rok nastupovalo naše áčko bez dlouholetých opor Pokorného a Řikovského v KP 1. Jednu změnu v sestavě jsme před sezónou udělali, kde Marka Skryju, nahradil Šoukal Slavomír. Ten svými výkony v KP 2 se právem do týmu probojoval. Cíle jaké jsme měli, byly podobné jako loni, umístit se v první polovině tabulky.

První půlka nám moc nevyšla. Naše skóre po jedenácti kolech bylo 6 výher, 2 remízy a 3 prohry. V ten moment jsme ztráceli na postupová místa kolem 10 bodů. V lednu odstartovala druhá půlka soutěží. Pravdou bylo, že všichni silní soupeři Polná, Nížkov, Moravské Budějovice, Chotěboř hráli v odvetách u nás doma. Stěžejní utkání se odehrálo také v Jihlavě. Všechny tyto duely dopadly naší výhrou. Vítězná šňůra začala už v posledním utkání první půlky a trvala až do konce. Celkově 12 výher v řadě nás nakonec posunulo do divize. Paradoxně i tohle všechno nemuselo stačit k postupu. Jedno jediné zaváhání týmu Polné nám dalo šanci se dostat na druhou postupovou příčku, kterou už jsme do konce udrželi. Hlavní čtyřka kluků hrála Maštera Martin, Kampas Jan, Šoukal Slavomír a Klíma Petr. Ve třech utkání nám pomáhal i Skryja Marek. Úspěšnost jednotlivců z kluků vyhrál Maštera Martin se 74,67 %, druhý byl Kampas Jan se 66,67 %, třetí se umístil Klíma Petr se 63,24 % a čtvrtý skončil Šoukal Slavomír s 50,7 %. Předsezonní cíle jaké jsme měli, byly nadmíru splněny! V nadcházející sezoně 2018 – 2019 se už podruhé v historii podíváme do divize. Všichni doufáme, že soutěž udržíme a dlouhodobě se v ní zabydlíme.
Náš rezervní tým bohužel soutěž KP 2 neudržel a sestoupil do KP 3. Příčin co k tomu vedlo, bylo hodně. Po první půlce od nás odešla jednička týmu Jašek Petr do Třebíče. Jako hlavní důvod proč se tak rozhodl, byl nespokojený se svými výsledky v soutěži. Hlavní čtyřku tudíž musel doplnit hráč Buk Martin. Další z příčin byla nepravidelná sestava do utkání, kluky často doplňovali hráči z nižších tříd. Velká absence některých hráčů na trénincích, tohle všechno jenom podtrhlo. Po celkovém sečtení bilance vypadala 3 výhry, 2 remízy a 17 proher. Toto družstvo má do další sezóny určitě nad čím přemýšlet.
Vedoucí družstva C Dvořák František obsadil se svým týmem 6 místo v nejlepší okresní třídě. K dlouholetým oporám Bednářovi, bratrům Bukům, Kořínkovi, Dvořákovi, Klímovi T. se připojil po dvouleté pauze Řikovský, který náramně pomohl tuto třídu zachránit. S Alešem je rozhodně do budoucna počítáno i do družstev A i B, neboť tento hráč nastupoval roky zpět dlouhodobě za áčko. Ke všem klukům se také připojil Holík Vratislav, který svými výsledky všechny mile překvapuje. Mimo jiné odehrál i nějaké zápasy v béčku, kde i senzačně v KP 2 bodoval.
Výsledky našeho posledního družstva D nebyly nejlepší a sestoupilo do OP 5. třídy. V tomto týmu pravidelně nastupují noví hráči, kteří se pravidelně střídají. Do sestav také stabilně zasahují i naši nejmladší. Většina kluků jsou nově registrovaní, tudíž na výhry si musí většina ještě počkat. Mladíci nastupují v dlouhodobé soutěži dospělých. Především získané zkušenosti za zápasu kluci zcela určitě zúročí v dalších letech.
Na závěr bychom chtěli poděkovat našim sponzorům, městu Velké Meziříčí, MŠMT a firmě Klíma Pavel.

-pk-

Tenis1Tenis2Tenis3Tenis4

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru