Fotbalisté vyhráli ve Vyškově. Drží druhé místo ve třetí lize

Kopana2MFK Vyškov – FC Velké Meziříčí 0:3 (0:1)
Střelci: 4. Dolejš, 52. a 63. Simr- Rozhodčí: Žurovec, Cieslar, Bureš
MFK Vyškov – Machalický – Schneider, Odehnal (76. Kone), Přerovský, Matocha (46. Němeček), Kuncl, Toure, Tijani, Pospíšil, Jeřábek, Novotný (46. Studený), na lavičce Rozehnal, Sova, trenér Trousil.

FC VM – Pokorný – Puža, Mucha, Šimáček, Berka (76. Krejčí) – Dolejš, Smejkal, Komínek, Šuta, Demeter (79. Vlk) – Simr (66. Mezlík), na lavičce Dubec, trenér Smejkal. Diváci: 283. ŽK: Schneider, Němeček, Tijani, Kuncl – Komínek, Smejkal. Nejlepší hráči – Simr, Demeter, Dolejš.
Ve 2. min. zahrávali domácí přímý volný kop, ale signál jim nevyšel. Ve 3. min. Robin Demeter poslal míč před domácí bránu, Machalický míč nezachytil a tak měl Petr Dolejš před sebou prázdnou bránu 0:1. V 5. min. nezachytil centr Honza Šimáček, k míči se dostal Pospíšil, hledal před bránou spoluhráče, míč však odkopl do bezpečí Radim Šuta. V 10. min. zahrával rohový kop Petr Dolejš, jeho centr do vápna odhlavičkoval Toure. Ve 12. min. pronikl do vápna Matocha, jeho průnik zastavil Radim Šuta. Následný roh Scheidera odhlavičkoval Honza Šimáček. Ve 14. min. centroval do vána Jeřábek, David Komínek centr odvrátil na rohový kop. Ten rozehrál Schneider, našel však hlavu Pavla Simra. V 17. min. se dostal ve vápnu k zakončení Přerovský, jeho střelu zblokoval Honza Šimáček a následně zachytil Tomáš Pokorný. Ve 21. min. se dostal k zakončení za hranicí vápna Tijani, bránu však minul. Ve 28. min. hledal Eda Smejkal nabíhajícího Petra Dolejše, ten na přihrávku nedosáhl. Ve 30. min. rozehrál přímý kop Schneider na Toureho, jeho hlavička se od Pavla Simra odrazila na rohový kop. Ten rozehrál opět Schneider, ve vápně našel Tijaniho, jeho hlavičku zastavil Radim Šuta. Ve 33. min. zahrával rohový kop Robin Demeter, jeho centr na Patrika Muchu vyrazil Machalický k Petrovi Dolejšovi, jeho střela z voleje bránu minula. Ve 36. min. zahrával přímý kop Petr Dolejš z 30 metrů bránu přestřelil. Ve 38. min. vybojoval u lajny Pavel Simr míč, posunul ho na Edu Smejkala, který hledal nabíhajícího Robina Demeter, přihrávka však postrádala přesnost. Ve 42. min. přímý kop Schneidera odhlavičkoval Pavel Simr. Ve 45. min. další přímý kop Schneidera odhlavičkoval Lukáš Berka. A tak do kabin odcházeli spokojenější domácí, kteří svým pohybem a vysokým presinkem domácím moc prostoru pro kombinační hru neposkytli.
Do druhého poločasu vstoupili domácí se dvěma změnami v sestavě. Ve 47. min. si Pospíšil přehodil Lukáše Berku, další jeho postup zastavil včasným vyběhnutím Tomáš Pokorný. Ve 49. min. přímý kop Schneidera našel ve vápně Tijaniho, ten však bránu hlavou netrefil. V 52. min. zahrával přímý kop z 35-ti metrů Robin Demeter, jeho centr našel Pavla Simra, který hlavou přehodil Machalického 0:2. V 53. min. se za obranou objevil Petr Dolejš, jeho pokus o lob tečoval na roh Toure. V 56. min. rozehrávali domácí přímý kop z rohu vápna, centr Přerovského odhlavičkoval do bezpečí Martin Puža. V 57. min. přímý kop Schneidera odkopl Pavel Simr. V 58. min. centroval z přímého kopu Robin Demeter, Pavlovi Simrovi chybělo pár centimetrů. V 63. min. pronikl po křídle Robin Demeter, na zadní tyči našel Petra Dolejše, který hlavou poslal míč na Pavla Simra, který hlavou upravil na 0:3. O výsledku utkání bylo rozhodnuto. Domácí se sice v závěru snažili výsledek zvrátit, ale pozorná obrana hostů a také nepřesnost domácích je do nebezpečného zakončení nepouštěla. V 82. min. se dostal k zakončení ve vápně Přerovský, Tomáše Pokorného neprostřelil. V 84. min. nebezpečně centroval z přímého kopu Schneider, Tomáš Pokorný byl však pozorný a míč vytlačil na rohový kop. Ten rozehrál Schneider, míč se dostal k Konemu, jeho střelu zblokoval Martin Puža.
Vyjádření trenéra Smejkala: Za dnešní výkon musím pochválit všechny naše hráče, dokázali na hřišti splnit to, co jsme si před zápasem stanovili. Dobrým pohybem, zaujetím pro hru a důrazem v osobních soubojích dokázali domácí přehrávat ve většině herních činností. Výsledkem bylo naše zasloužené vítězství.

-myn-

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru