Hasiči a hasičky bojovali na 10. ročníku Vlčnovského poháru v disciplínách CTIF

Has3Tradiční závody v obci, kde se koná každoroční Jízda Králů, se uskutečnil již 10.ročník pohárové Litovel Ligy CTIF.
Obě velkomeziříčská družstva jela v sobotu, 14.dubna na první venkovní soutěž, aže se počasí opravdu předvedlo jsme zjistili již na začátku.

Krásné jarní teploty slibovaly vydařené závody. Požární útoky se prováděly ve dvou drahách, kam jsme hned po příjezdu vyrazili trénovat. Holky mají oproti halovým závodům pozměněnou sestavu, ale popasovaly se s tím výborně. Klukům se také dařilo a tréninky tak slibovaly opravdu pestrou podívanou. Po slavnostním zahájení soutěže se už na nic nečekalo a rovnou se začalo s ostrými útoky.
Bohužel kluci hned v prvním pokusu dostali 40 trestných vteřin, což je odsunulo na poslední místo. Ani holkám se první útok čistý nepodařil, ale 5 vteřin navíc nebyla taková katastrofa. Pořád se s tím dalo pracovat. Oba týmy měly krásné časy, ale trestné body dělají opravdu hodně.
Kluci druhý čas útoku příliš nevylepšili, nicméně už dostali pouze 5 trestných vteřin, což stačilo na 5. místo. Holky si svůj útok pohlídaly a rozhodčí sice zapisoval čas 46:25, ale tentokrát již bez trestných vteřin. Štafety se mohly běžet až po skončení všech útoků, jelikož chyběl dostatečný počet rozhodčích. Na ovále bylo poznat, že zimní příprava/nepříprava si vyžádala svoji daň. Časy štafet nebyly podle představ a i tady se rozdávaly trestné body. Naštěstí medřičských týmů se to netýkalo.
Klukům ani štafeta nepomohla na postup k lepšímu místu, ale i tak byli spokojeni a mají motivaci do dalších závodů. Holky štafeta trošku vytáhla a vyhrály tak svoji kategorii žen.
Putovní pohár obce Vlčnov za nejlepší výsledky celkem si odváželo družstvo mužů z Michálkovic a žen z Velkého Meziříčí.
Text a foto: Michaela Bernatová

Has1Has2Has4Has5Has6

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru