Chlumecký Beďásek 2018 – „Miříci“ jsou zpět!

BedasekV sobotu 21. 4. 2018 se na Chlumeckém dvoře v Chlumku konal 6. ročník Chlumeckého Beďásku, badmintového turnaje dvojic. Sport a zábava v jednom.
Marodka se letošnímu ročníku po letech konečně vyhnula. Možná i posunem z tradičního „gagarinovského" termínu.

Do bojů zasáhlo 13 týmů ve dvou skupinách. Novinkou byla skupina manželských párů pod názvem „Vyvenči mamku". Tato se pak v osmifinále potkala dle speciálního klíče s týmy skupiny „Mlátiček". Badmintonové soutěže se tak zúčastnily lokální týmy promíchané s pražskými „Sisters Duo", ryze čecháčskými velvarskými „Tolary" a jihomoravskými podvorovskými „Vinaři". Skutečnost, že na metály mohl dosáhnout skoro každý, dělala soutěž zajímavější než v minulých ročnících. Také účast omladiny osmileté Ester Bachrové, devítileté Emmy Klimentové a dvanáctiletého Kuby Klimenta mezi „matadory v letech" byla novinkou. Nakonec to ve stylu „návrat krále" vše pro sebe urvali „Miříci".
Obhájili pohár v týmovém koglomerátu s týmem „Bachříci", svými dlouholetými rivaly. Za nimi skončili stříbrní „Chlumečtí Bijci" a bronz premiérově získalo „56 porcí bramborové kaše". Místní „Kvapíci verze 2" obhájili bramborové medaile. Holt udrželi tradici „vysočinské ovoce." Vítěznou „bednu" zachycuje snímek.
Pro pořadatele se sportovní den vydařil. Prostě den snů. Sluníčko, teplo, samé úsměvy a žádná zranění. Chlumecký Beďásek v Chlumku je organizačně odzkoušenou sportovní akcí, takže plynulost soutěže nenarušilo nic a bez přerušení se hrálo od rána až do večera.
Fotodokumentaci z 6. ročníku Chlumeckého beďásku v Chlumku lze nalézt na stránkách www.chlumeckydvur.cz a obce www.chlumek.cz

-radkl-

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru