Fotbalisté mohli venku vyhrát

micudaUherský Brod – FC Velké Meziříčí 1:1 (0:1)
Hlavní rozhodčí: Zaoral Vít. Pomezní AR 1+2: Dorušák, Grečmár. Diváků: 224. ŽK: Hruboš, Mančík – Puža, Mucha, Mužátko. Góly: Kovář – Dufek. Sestava domácí: Dostál: David, Malenovský (56. Mančík), Hruboš, Chwaszcz – David, Blanař, Hradil (75. Dolina), Vraga – Nevařil, Michalec (56. Kovař) na lavici Kudela, Pochylý, Horáček a trenér. Sestava hosté: Kruba – Puža, Mucha, Šimáček, Berka – Komínek – Dolejš, Šuta, Polansky (85. Chalupa), Dufek (75. Mužátko) – Crkal na lavičece Pokorný, trenér Smejkal.


K utkání do Uherského Brodu jsme zajížděli ve velmi zdecimovaném stavu po středečním pohárovém utkání. Trenér Smejkal musel vytáhnout do zápasu několik hráčů B-týmu a sám se napsat na lavici jako střídající hráč.
Utkání začalo oboustranně opatrně. Domácí nastoupili s dvěma útočníky, na které domácí hráči celý zápas nakopávali míče. V 5. minutě vystřelil nepřesně Chwaszcz. Ten samý hráč poslal v 7. minutě do brejku Blanaře, ale Kruba si se střelou poradil. Ve 13. minutě vyslal do typického brejku Dolejše Polanský, ale jeho pěkný centr odvrací hlavou Hruboš. V 19. minutě pěknou střelu Polanského tečoval na rohový kop domácí obránce. Ve 23. minutě po faulu na Šutu poslal do vápna pěkný centr Dolejš, míč se odrazil po teči k Jardovi Dufkovi a ten střelou k tyči náš tým dostal do vedení 0:1. Ve 27. minutě volný přímý kop z hranice rohového praporku odvracel hlavou Šimáček. Ve 28. minutě opět střelu Polanského odvracel Dostál na rohový kop. V 30. minutě rychlý brejk domácích zakončuje těsně vedle pravé tyče Krubovi branky Blanař. Ve 44. minutě přišla největší šance domácích kdy Chwaszcz hlavičkuje do brankové tyče, míč se odrazí na malé vápno k úplně volnému nepokrytému Malenovskému a ten nepochopitelně zbrkle překopl naší branku.
Do druhého poločasu jsme nastupovali s tím udržet výsledek utkání a hrát aktivně v obranné činnosti. Fyzická síla klukům ubývala měli v nohách středeční pohár + nastavení. Ve 48. minutě se dostal po brejku z pravé strany do dobré šance Dolejš, ale jeho střelu vyrazil Dostál na rohový kop. Pak se na hřišti zhruba 20 minut nic mimořádného nědělo. V 72. minutě se dočkali i domácí, kyd náši hráči nedokázali odkopnout míč, který poskakoval před velkým vápnem. Kovář si zatáhl míč na kraj velkého vápna a s pomocí tyče překonal Krubu. V 74. minutě poslal pěknou střelu na branku domácích Polanský, ale jen těsně minul branku. V 78. minutě po rohovém kopu Dolejše se prosadil hlavou Komínek, ale míč trefil doprostřed branky do náručí brankáře Dostála.
Do konce utkání se již nic mimořádného nestalo, tak utkání skončilo remízou.
Nejlepší hráči: Puža, Mucha – Blanař.
Vyjádření trenéra Smejkala: K dnešnímu utkání nám chybělo 8 hráčů A týmu po středečním pohárovém masakru v Tasovicích. Musím všechny kluky na hřišti a zvláště ty z B-týmu pochválit za bojovnost a za to, že nechali na hřišti srdíčko. Domácí nám vše usnadnili svojí jednoduchou hrou a to pouze nákopy směremdo předu. Moc nescházelo a mohli jsme si dovést všechny 3 body.

-myn-

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru