Trenér Smejkal po zápase s Tasovicemi: Nebudu se vyjadřovat

FCTJ Sokol Tasovice – FC Velké Meziříčí 4:3 na PK (1:2)
Střelci: 45. a 93. (pk) Paul, 60. Rygl – 34. a 76 (pk) Dolejš, 11. Polanský. Rozhodčí: Hovorka, Černý, Mach.
FC VM – Pokorný – Matulka (34. Berka), Mucha, Šimáček, Bouček (46. Mezlík (90. + 6 Chalupa), – Dolejš, Smejkal, Šuta, Puža, Polanský – Simr, na lavičce Kruba, trenér Smejkal. Diváci: 230. ŽK: Blahoudek, Lapeš P., Lapeš R., Landšperský, Fukal – Mucha, Šimáček. ČK: 84. Smejkal, 90. + 28 Simr. Nejlepší hráči – Paul, Heneš, Puža.


Utkání začalo s 20 minutovým zpožděním, když si rozhodčí spletli začátek utkání. V 5. min. pronikl středem hřiště Lapeš P., s jeho střelou si Tomáš Pokorný poradil. V 11. min. našel Eda Smejkal nabíhajícího Jirku Polanského, který prostřelil domácího golmana 0:1. V 19. min. se po střele z úhlu a dorážce Lapeše P. domácí radovali, ale branka nebyla uznána pro ofsajdové postavení domácího hráče. Ve 27. min. rozehrál rohový kop Petr Dolejš, našel Patrika Muchu, který s lehkou tečí bránu přestřelil. Ve 34. min. rozehrál rohový kop Petr Dolejš a jeho centr skončil v domácí bráně a i přes důrazné protesty domácí lavičky, rozhodčí souboj o míč před bránou jako nedovolený neposoudil 0:2. V 36. min. se prosadil Lapeš P., ale i v tomto okamžiku využil ofsajdového postavení. Ve 37. min. našel Petr Dolejš ve vápně Jirku Polanského, ten však míč nedostal pod kontrolu. Ve 38. min. si Radim Šuta narazil míč s Edou Smejkalem, Heneše však nepřekonal. Ve 40. min. se protáhl po křídle Petr Dolejš, jeho střelu vytlačil Heneš na rohový kop, ten rozehrál Petr Dolejš a Pavel Simr hlavou bránu přestřelil. Ve 43. min. přetažený roh Petra Dolejše našel Michala Boučka, jeho střela z voleje domácího golmana překonala, na brankové čáře míč vykopl Švarc. V poslední minutě poločasu zaspala obrana hostů, Lapeš P. posunul míč na Paula, který střelou k tyči překonal Tomáše Pokorného 1:2.
V 51. min. přímý kop Paula Tomáš Pokorný vyrazil a Patrik Mucha odkopl do bezpečí. V 60. min. pronikl středem obrany Rygl a povedenou střelou vyrovnal 2:2. V 66. min. pronikl do vápna Lapeš P., jeho střelu z úhlu vyrazil Tomáš Pokorný na rohový kop, ten rozehrál Paul a míč směřující do brány Tomáš Pokorný vyrazil do bezpečí. V 70. min. našel Martin Puža nabíhajícího Petra Dolejše, ten Heneše přehodit nedokázal. V 76. min. byl ve vápně faulován Jirka Polanský, pokutový kop proměnil Petr Dolejš 2:3. V 78. min. vystřelil ze 40 metrů Čermák, s jeho střelou si Tomáš Pokorný poradil. V 84. min. ztratil míč Eda Smejkal, následně fauloval u postranní čáry domácího hráče a musel předčasně do kabin. V 90. min. kopal přímý kop Petr Dolejš, jeho střelu vytlačil Heneš na tyč, k dorážce se nikdo nedostal. V 93. min. upadl ve vápně domácí hráč, hlavní rozhodčí nechal pokračovat ve hře, ale na vehementní gestikulaci AR1 nařídil pokutový kop, který Paul proměnil.
Ve 3. min. prodloužení pronikl po křídle Petr Dolejš, obrana míč odkopla na rohový kop, centr Petra Dolejše spoluhráče nenašel. V 10. min. pronikal do vápna Garčic, zastavil ho Lukáš Chalupa. Následný roh Paula hostující obrana odvrátila do bezpečí. Ve 12. min. vystřeli zpoza vápna Lapeš P., trefil břevno brány hostů a od Tomáše Pokorného se míč odrazil mimo bránu. V 15. min. rozehrál přímý kop Petr Dolejš, hlavička Jirky Polanského šla nad domácí bránu. Ve 20. min. nebezpečně vystřelil Čermák, bránu však netrefil. Ve 23. min. se dostal k zakončení Lapeš P., jeho střelu Tomáš Pokorný zachytil. Ve 24. min. našel Petr Dolejš ve vápně Pavla Simra, ten domácí bránu netrefil. Ve 27. min. ve středu hřiště byl tvrdě faulován Martin Puža, pro kterého utkání skončilo, rozhodčí k překvapení všech odpískal faul hostujícího hráče a za následnou kritiku vyloučil Pavla Simra. Domácí se i přes nastavení nedokázali proti 8 hostujícím hráčům prosadit a tak museli o osudu utkání rozhodnout pokutové kopy. Všichni aktéři je z přehledem proměňovali, až ve 4. sérii domácí Rygl bránu přestřelil. V 5. sérii mohl rozhodnout Petr Dolejš, ale Heneš jeho střelu vystihl, to se mu podařilo i v 6. sérii proti Lukáši Berkovi a tak se z postupu radovali domácí.
Vyjádření trenéra Smejkala: K dnešnímu utkání se nebudu vyjadřovat, jen mě mrzí, že jsme pro následující důležitá ligová utkání přišli o dva vyloučené hráče a další tři zraněné.
-myn-

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru