Fotbal: Vyrovnání v utkání s Frýdkem Místkem přišlo v poslední minutě

FotbalFC Velké Meziříčí – MFK Frýdek Místek 2:2 (1:0)
Střelci: 37. Dolejš (pk), 90. Komínek – 50. Bialek, 80. Varadi. Rozhodčí: Machač, Jahoda, Petr. FC VM – Kruba – Matulka (81. Bouček), Mucha, Šimáček, Puža (84. Krejčí) – Dolejš, Smejkal, Šuta, Komínek, Mezlík (84. Polanský) – Simr, na lavičce Dufek a Pokorný T., trenér Smejkal.

Diváci: 441. ŽK: Mucha – Literák, Varadi, Hruška, Velička. Nejlepší hráči – Dolejš, Strnad, Smejkal.
K prvnímu domácímu utkání v nové sezóně přijel tým z Frýdku Místku. Od prvních minut viděli domácí příznivci pohledné utkání plné hezkých fotbalových akcí, osobních soubojů, bojovnosti ale i nepřesností na obou stranách. První zahrozili domácí, když v 1. min. se probil středem Petr Dolejš a jeho střelu pod břevno vyškrábl Mrozek na rohový kop. Ve 20. min. pronikl po křídle Pavel Mezlík, před bránou hledal Pavla Simra, golman hostů jeho přihrávku zachytil. Ve 24. min. se k přímému kopu z 25 metrů postavil Strnad, jeho povedenou střelu k tyči Rosťa Kruba vyrazil. Ve 32. min. našel Radim Šuta ve vápně Edu Smejkala, jeho střela z první trefila Mrozka. Ve 34. min. po centru Pavla Mezlíka rozehrál rohový kop Petr Dolejš, přetažený centr našel Davida Komínka, jeho hlavička bránu těsně minula. V 36. min. našel Pavel Simr nabíhajícího Petra Dolejše, jeho střela byla tečovaná na rohový kop, ten rozehrál opět Petr Dolejš, našel hlavičku Edy Smejkala, golman hostů jeho střelu zachytil. Ve 37. min. fauloval Mrozek Pavla Simra, a pokutový kop proměnil Petr Dolejš 1:0. Ve 42. min. zahrával přímý kop Vokoun, centr do vápna skončil faulem na Rosťu Krubu. Ve 45. min. pronikl po křídle Petr Dolejš, jeho centr našel náruč Mrozka. A tak spokojenější byli po první půli domácí hráči a příznivci.
Ve 48. min. centroval Petr Dolejš, obrana hostů míč poslal na rohový kop, centr Petra Dolejše nikoho ze spoluhráčů nenašel. Ve 49. min. vystřelil z dálky Mrkvička vysoko nad domácí bránu. V 50. min. rozehrál od lajny přímý kop Strnad, ve vápně našel Bialeka, který se hlavou trefil přesně 1:1. V 52. min. se dostal k zakončení Smékal, Rosťa Kruba jeho střelu zachytil. V 56. min. našel Pavel Simr ve vápně Radima Šutu, ten se pokusil o lob a bránu přestřelil. V 61. min. rozehrál přímý kop Velička, jeho centr odvrátil Radek Matulka, následný rohový kop Veličky nebezpečí pro domácí bránu nepřinesl. V 62. min. centr Varadiho zachytil Rosťa Kruba. Va 64. min. nebezpečně vystřelil Švrček, domácí bránu minul. V 65. min. nebezpečný přímý kop Petra Dolejše nikdo z jeho spoluhráčů netrefil. V 68. min. našel Petr Dolejš z přímého kopu Honzu Šimáčka, ten hlavou bránu minul. V 80. min. pronikl po křídle Kutáč, jeho střelu obrana tečovala na rohový kop, ten rozehrál Velička na přední tyč a Varadi se trefil přesně hlavou 1:2. V 85. min. rohový kop Petra Dolejše odvrátila obrana hostů do bezpečí. V 87. min. se po aut dostal k odraženému míči Jirka Polanský, ale z 20 metrů bránu přestřelil. V poslední minutě utkání rozehrál od postranní čáry přímý kop Petr Dolejš, na zadní tyči našel Davida Komínka, který hlavou trefil míč do soupeřovy brány 2:2.
Vyjádření trenéra Smejkala: „Dnes domácí viděli dva různé poločasy, v první půli jsme hráli to, co jsme si před utkáním stanovili, byli jsme důraznější a více na míči. Je škoda, že jsme z našich šancí nějakou neproměnili, mohlo být o výsledku utkání rozhodnuto. Ve druhé půli jsme nepochopitelně pustili soupeře do zápasu, který ze standardek potrestal naše chyby. Nakonec se nám podařilo v poslední chvíli vyrovnat."

-myn-

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru