Sportovní odpoledne v Jívoví

JivoviSportovní odpoledne pro děti uspořádalo minulou sobotu místní Myslivecké sdružení a spolek Dámská jízda. Akce byla zaměřena především na poznávání přírody. Pro starší děti (od první třídy) byl připraven asi dva kilometry dlouhý okruh v okolí obce se sedmi stanovišti, na kterých děti plnily určité úkoly. Mohly si ověřit své znalosti přírody při poznávání zvířat, větviček, bylinek, hub a ryb, které žijí v našich rybnících a mohly si z kádě vylovit kapra.

Jedno ze stanovišť bylo zaměřeno na zdravovědu, u dalšího si před začátkem školního roku vyzkoušely, kolik si zapamatují předmětů.
Připravena byla pro ně i střelba ze vzduchovky na terč. Menší děti na fotbalovém hřišti prolézaly plátěným tunelem, skákaly v pytli, házely šiškou do koše, cvičily s obručí nebo chodily na chůdách či „chytaly ryby“. Všichni účastníci byli na stanovištích odměněni sladkostmi a pokud donesli do cíle potvrzenou kartičku, že prošli všemi stanovišti, dostali pamětní list, medaile a další odměny.
Po skončení sportovního odpoledne, kterého se zúčastnilo 66 dětí, byl pro ně připraven skákací hrad, lukostřelba, malování na obličej a projížďka na koňském povozu. Pro starší děti a rodiče byla připravena ukázka hasičské techniky, nejen místního sboru, ale přijeli i hasiči z Křižanova s moderním vybavením. To, jaké vybavení měli jejich dědové nebo pradědové, představili hasiči z Nové Vsi, kteří přijeli s automobilovou stříkačkou vyrobenou v roce 1927 v Itálii. Pro všechny bylo připraveno opečené prase na rožni a další občerstvení.

Antonín Horký

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru