Starší žáci házené úspěšní na přípravném turnaji

HazenaO posledním prázdninovém víkendu 1. – 2. září se zúčastnili naši starší žáci velmi dobře obsazeného turnaje v Kostelci na Hané o tzv. Pohár Olomouckého kraje. Turnaj pořádal oddíl Centrum Haná, což jsou spojené oddíly Prostějova a Kostelce na Hané. Hrací doba byla 2x15 minut.


V základní skupině jsme v sobotu nejprve poměřili síly s týmy Olomouc „B" 17:11, Rožnov pod Radhoštěm 18:10 a v posledním sobotním utkání jsme i přes zlepšený výkon ve druhém poločase podlehli domácímu celku Centrum Haná „A" 14:15. Před posledním utkáním ve skupině, který se hrál brzy ráno v neděli, tak bylo potřeba k postupu do semifinále porazit slovenský tým ze Stupavy což se podařilo v poměru 14:10.
V semifinále jsme se utkali s „A" družstvem Olomouce. Soupeř měl větší kvalitu zejména na krajních spojkách a v kombinaci a zaslouženě zvítězil 19:12. V zápase o třetí místo jsme se opět potkali s domácím týmem Centrum Haná A. Kluci podali bojovný a koncentrovaný výkon po celé utkání a zaslouženě zvítězili 14:10. Při vyhlášení pak převzali z rukou organizátorů turnaje pohár za třetí místo.
Turnaj byl velmi dobrou prověrkou před nadcházející sezónou. Ukázal nám, na co se zaměřit v dalších trénincích. Všichni hráči si dostatečně zahráli. Ukázalo se, že kluci kteří absolvovali většinu přípravy a soustředění v Dolní Cerekvi byli dobře připraveni a všechna utkání zvládli na výbornou. Tým se opíral především o velmi dobrou obranu (hodně jsme se na ni v přípravě zaměřili), perfektně chytajícího Lukáše Derahu v brance a týmové pojetí hry, kdy branky byly téměř rovnoměrně rozloženy mezi všechny hráče. Skvěle zapadli kluci kteří jsou v této kategorii prvním rokem a většina se zřejmě stane oporami A týmu. Jen tak dál.
Utkání ve skupině:
Velmez – Olomouc B 17:11
Velmez – Rožnov pod Radhoštěm 18:10
Velmez – Centrum Haná A 14:15
Velmez – Stupava 14:10
Semifinále:
Velmez – Olomouc A 12:19
Utkání o třetí místo:
Velmez – Centrum Haná A 14 :10
Pořadí:
1. HBC Olomouc 1966 „A"
2. HC Zlín
3. TJ Sokol Velké Meziříčí
4. TJ Sokol Centrum Haná „A"
5. SK Házená Polanka
6. TJ Rožnov pod Radhoštěm
7. Tatran Litovel
8. HBC Olomouc „B"
9. HC Tatran Stupava (SK)
10. TJ Sokol Centrum Haná „B"
Hráli: Lukáš Deraha, Jakub Strýček, Jakub Russ, Tomáš Rosa, Jakub Mach, Radovan Škoda, David Slabý, David Dřímal, Radim Kocourek, Adam Požár, Martin Chalupa, Benjamin Rosa.
Trenér: David Stoklasa.
Text a foto David Stoklasa

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru