Hasičky: výhra doma nás těší dvojnásob

DSC 0632V sobotu, 8. září se v brzkých ranních hodinách sešla technická četa Sboru Dobrovolných hasičů, aby na nově upraveném hřišti za III. Základní školou nachystala materiál pro 9. ročník soutěže O Pohár starosty města Velké Meziříčí. Nechyběly ani domácí týmy žen a mužů, aby přiložily ruce k dílu.


Tréninky probíhaly od devíti hodin a slavností nástup začal úderem desáté hodiny. Nechyběl Starosta sboru Kratochvíl Stanislav st., náměstek krajského ředitele pro IZS a OŘ plk. Ing. Libor Hanuška a vedoucí KORP a člen VV KSH Antonín Teplý. Krásné slunečné dopoledne slibovalo parádní podívanou.
Jelikož se domácí tým žen rozrůstá o nové členy, bylo potřeba upravit složení týmu, který bojoval o medaile. Nicméně ani tato změna družstvo nevyvedla z rovnováhy.
V prvním pokusu holky dostaly zbytečně trestné body a bylo potřeba bojovat o čistý požární útok. Čas druhého pokusu byl sice o chloupek pomalejší, ale zase preciznější a hlavně bez trestných chyb. Rychlou štafetou si tým zajistil umístění na vrcholu pomyslné bedny.
,,Za podpory fanoušků, rodin a příznivců hasičského sportu se nám běhá nějak rychleji a lépe."
Družstvo mužů bojovalo do posledních chvil na požárním útoku s tvrdou konkurencí.
Krásná a hlavně rychlá štafeta jim přinesla ve výsledku třetí místo v kategorii Muži A. ,,Podlesními závody bude jako vždy Mistrovství České Republiky, které nás čeká 28. září ve Dvoře Králové nad Labem."
Děkujeme všem soutěžním týmům, které dorazily, členům sboru za pomoc při přípravě, rozhodčím, kteří byli spravedliví. Velký dík patří sponzorům Alpa a. s., AJV Energo a. s. a Požární bezpečnost s. r. o. za jejich věcné či peněžní příspěvky.
Na záznam ze soutěžního dne se můžete podívat ve čtvrtek, 13. září ve 13:25 na ČT sport. Michaela Bernatová, foto: SDH VM

DSC 0450DSC 0453DSC 0456DSC 0460DSC 0492DSC 0505DSC 0529DSC 0543DSC 0566DSC 0605DSC 0621

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru