• Medřičské listy
  • Sport
  • Vicemistryně České republiky v požárním útoku CTIF jsou zároveň vítězkami Litovel ligy 2018

Vicemistryně České republiky v požárním útoku CTIF jsou zároveň vítězkami Litovel ligy 2018

DSC 0972V den české státnosti, 28. září, vyrazily ženy SDH Velké Meziříčí na poslední závody letošní sezóny.
Rok, co rok se na Mistrovství České republiky jezdí do Dvora Králové nad Labem. Letos nově se tam ale nejelo v sobotu, ale přímo na státní svátek 28. září, který připadal na pátek. Soutěžilo se o titul mistra republiky v klasických disciplínách CTIF.

Nad touto soutěží převzal záštitu hejtman Královehradeckého kraje PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D a generální ředitel HZS ČR gen. Mjr. Ing. Drahoslav Ryba, předseda národního výboru CTIF.
Celkem zde soutěžila 3 družstva žen a 6 družstev mužů. Podle soutěžního řádu a mezinárodních pravidel hodnotili rozhodčí přesnost a preciznost útoků a rychlost štafet.
Po sečtení všech časů, trestných vteřin a odečtení věkových bodů se mistry stalo tradičně družstvo HZS Královehradeckého kraje. U žen si žezlo převzalo družstvo SDH Písková Lhota.
Součástí slavnostního vyhlášení nejvyšších titulů bylo také vyhlášení výsledků Litovel Ligy CTIF 2018. Série celoročních závodů vynesla ženám z Velkého Meziříčí nejvíce bodů a ovládly tak celý letošní rok. V mužské kategorii vítězilo opět domácí družstvo HZS Královehradeckého kraje.
Za celou sezónu bych ráda poděkovala trenéru Stanislavu Kratochvílovi st., který má neskutečnou trpělivost s celým naším týmem, a to po dobu již 13 let. Některé již od puberty přesvědčoval, že ty nebo ony závody jsou strašně důležité, každé soustředění má smysl, trénink navíc, je dobrý pro každou z nás. Ne vždy jsme mu všechno tohle věřily, ale myslím, že jsme odvedly neskutečný kus práce. Jelikož se naše ženské družstvo stále rozrůstá o možná nové členy, prosím o trpělivost a menší či větší ústupky ve prospěch dětí a partnerů. Doufám, že naší urputilostí, tvrdohlavostí a sounáležitostí Ti to Stando vrátíme.
Poděkování patří jednotlivým členkám, které zvládly bez větší újmy na zdraví, celou letošní sezónu a hodlají v ní pokračovat. Velké DÍK patří hlavně sponzorům, bez kterých by nebylo cen nebo finančních prostředků, které nás vždy mile potěší.
Text: Michaela Bernatová, foto: Jiří Strumienský a Michaela Bernatová

DSC 0926DSC 0954DSC 0961DSC 0963DSC 0985DSC 0988

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru