Boje na čtyřiašedesáti polích odstartovaly do nové sezony

Sah cbS blížícím se koncem října vždy začínají šachové soutěže družstev. V našem regionu budeme brát v potaz především zápasy Spartaku Velké Meziříčí (krajský přebor) a Spartaku Velká Bíteš (krajská soutěž).


Krajský přebor / 1. kolo v neděli 21. 10.
Gambit Jihlava A – Spartak Vel. Meziříčí 5,5:2,5
Zdolat elitního soupeře z krajského města bylo evidentně nad síly Meziříčských, z nichž svou partii nevyhrál ani jediný, zato ale tři prohráli. Ostatně, je třeba si přiznat, že se to dalo čekat... Čest tak zachraňovalo vymodlených pět remíz.
Body za hosty: Kratochvíl Vít, Vojtěch, Kopr, Janák Josef a Kučera po 0,5 bodu – Mrazík, Nedoma a Šilhan 0 b.
V příštím dějství budou naši spartakovci hostit doma kolektiv Caissy Třebíč B. Jídelna (býv. kavárna Na Poříčí) při Domu zdraví, neděle 11. 11. od 9 hodin.
Krajská soutěž / 1. kolo v neděli 14. 10.
Spartak Vel.Bíteš – SŠK Cejle 5,5:2,5
Za úspěšné domácí nastoupili: Skula, Zeman (VM), Bárta a Burian po 1 bodu za výhry – Gubáš, Nedoma (VM) a Kincl po půlbodu za remízy – Vojtěch 0 b.
Bítešští vykročili do nového ročníku 2018/2019 rozhodně tou správnou nohou, no a tudíž pozásluze zvítězili. Ve 2. kole pojedou 4. 11. do Havlíčkova Brodu utkat se s B-týmem tamější Jiskry. V týmu Velké Bíteše dostalo opět angažmá také několik šachistů z Velkého Meziříčí, respektive z jeho blízkého okolí (Michal Nedoma, Josef Dvořák, Jan Zeman a další).
Regionální soutěž Vysočiny, skupina „Východ“ / 1. kolo 21. 10.
Sokol Jámy – Sokol Nové Veselí 2:3
Derby odvěkých jak kamarádů, tak ale zároveň i nesmiřitelných soupeřů bývají vždy na hraně a velmi tuhá, až ze sokolíků na obou stranách peří lítá. No a bodejť by to peří nelítalo, když se kapitáni těchto družstev ještě ke všemu jmenují Pelikán a Sýkora! Více oškubáni však tentokrát byli posmutnělí jámští hráči.
Za domácí: Kuda 1 b. – Prášil a Pelikán remízy – Fousek M. a Pařil 0 b.
Za hosty: Sýkora a Král po 1 bodu – Černý a Zimpl remízy – Skála 0 b.
Ve 2. kole zavítají Jámští k nováčkům soutěže, totiž k sokolům do Oudoleně u Ždírce nad Doubravou (okr.HB). Ti mají na soupisce rovných dvacet hráčů, takže rozhodně mají z čeho vybírat.

-vp-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru