• Medřičské listy
  • Zprávy
  • Zastupitelé odložili žádost školské rady, která chtěla zprůjezdnit ulici Jižní a Školní v Čechových sadech

Zastupitelé odložili žádost školské rady, která chtěla zprůjezdnit ulici Jižní a Školní v Čechových sadech

JizniBetonové květináče z ulice Školní, která těsně sousedí s ulicí Jižní v Čechových sadech, odstraněny zatím nebudou. Ačkoliv radní města na žádost školské rady, kterou předložil ředitel školy, s odstraněním této pevné překážky souhlasili, výsledek hlasování byl nakonec jiný – žádost byla odložena.

„Podnět k řešení celé situace dali rodiče, kteří vozí do školy na tamní ulici svoje děti a mají problém s otáčením a vyjížděním od školy, což mělo za následek někdy i nějaký ten škrábanec a ťukanec na vozidlech,“ informovalo již před časem vedení města, „a proto rodiče chtěli, aby byla Školní jednosměrná a propojena s Jižní.“


To se pochopitelně zase nelíbilo obyvatelům ulice Jižní, kteří sepsali proti tomuto návrhu petici.
„Jeden problém se vyřeší a druhý nastane, protože lidem, kteří vyjíždějí z garáží na Jižní ulici brání dostatečný výhled do vozovky a k těm ťukancům tam bude docházet také,“ oponovali někteří. Navíc dodávají, že tento stav, kdy květináče brání ve zprůjezdnění ulic Jižní a Školní, je tam již dobrých dvacet let, tak proč ho měnit.
Po diskuzi v zastupitelstvu byl tedy nakonec tento bod stažen z programu a bylo přijato usnesení, v němž zastupitelé uložili vedoucímu stavebního odboru Antonínu Kozinovi zařadit požadavek na úpravu dopravního řešení při příjezdu od kruhového objezdu k základní škole do návrhu rozpočtu na rok 2020. Pro návrh hlasovalo 20 zastupitelů.
Mezi návrhy se objevily tipy jako například navýšení počtu parkovacích míst ve spodní části ulice, která sousedí s Oslavickou, či vybudování točny v místech, kde je nyní zelená loučka. To je ale místo, které je mezi vytipovanými pro městské relaxační centrum. To připomněl jeden ze zastupitelů, který se domnívá, že ulice Jižní neodpovídá parametrům ani pro příjezd rodičů se školními dětmi, ale ani pro jízdy návštěvníků k potencionálnímu bazénu.
„Já bych se spíše soustředil na koncepci celého prostoru nejenom dopravního, zejména automobilů, ale i pěšího, a místo, které kdysi bývalo rezervou pro to, že někdo chtěl v takhle malém prostoru budovat bazén, je prostě nevhodné. Celou lokalitu je potřeba řešit nejen dopravně, ale zamyslet se i nad napojením např. na sever na budoucí obchvat,“ zaznělo mimo jiné v diskuzi nad zmíněným problémem. K němu se zastupitelé vrátí patrně na konci tohoto či počátkem příštího roku.
Připravila: redakce ML

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru