Proběhlo opakované veřejné projednání územního plánu

uzemni plan_opakovane_verejne_projednani_24_2_2020Návrh nového územního plánu pro Velké Meziříčí, který je prakticky připravován od roku 2016, dospěl do fáze opakovaného veřejného projednání. To proběhlo v pondělí 24. 2. 2020 v zasedací místnosti radnice.

Odborný výklad k záležitostem, které se týkaly pouze otázek doplněných až po prvním veřejném projednání, zajistil převážně zpracovatel. Za nejdůležitější novinku, která pronikla do nového textu, lze považovat podmínku zpracování územní studie u ploch přestavby P7 a P13. Tyto plochy se nalézají na místě bývalého Svitu. Další probrané změny mohou zájemci sledovat na internetových stránkách města VM.
Po opakovaném veřejném projednání bude znovu následovat přezkum došlých připomínek a nebudou-li závažné, bude mít možnosti zastupitelstvo vrátit text s připomínkami k opravě chyb, nebo jej zamítnout. Konečnou fází přípravy ÚP se stává jeho vydání jako opatření obecné povahy zastupitelstvem města.
(Na fotografii jsou odleva pracovníci pořizovatele územního plánu Ing. Antonín Kozina a Bc. Petra Švihálková, zpracovatele ÚP Ing. Arch. Jiří Hašek a dnes již bývalý starosta Josef Komínek - pověřený zastupitel.)
Text a foto: Antonín Dvořák

    Reklama
  • Servis lesni techniky
  • Grilovani
  • Malirstvi
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru