Policisté kontrolují dodržování karantény, ale i provoz na D1

D1Xc -_kontrola_2Policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina pokračují i o Velikonocích v rámci běžného výkonu služby v provádění kontrol dodržování všech opatření, která souvisejí se současným nouzovým stavem. V rámci kontrol jsme se soustředili na lokality, kde by mohlo docházet k většímu shlukování osob, do míst kolem nákupních center, ale také do center měst.


Jen během včerejšího dne a noci jsme provedli v kraji 1 457 takových kontrol. Na integrovaném operačním středisku přijímáme stále také různá oznámení, která se týkají možného porušení mimořádných opatření, včetně podezření na nedodržování karantény. Naši policisté všechna přijatá oznámení policisté vždy důkladně prověřují.
V rámci provedených kontrol policisté včera zjistili celkem 245 porušení mimořádných opatření – nenošení roušky. Ve většině případů policisté vyřešili přestupek domluvou a osoby si roušku nasadili. Ve třech případech jsme řešili přestupek neposlechnutí výzvy, který jsme oznámili k řešení do správného řízení.
Včera i dnes kromě výše uvedených kontrol probíhá dopravně bezpečnostní opatření, v rámci něhož policisté dohlížejí na bezpečnost a plynulost silničního provozu nejen na dálnici D1, ale také na ostatních silnicích nižších tříd na území celého kraje. Ke kontrolám jsem ve středu vydávala tiskovou zprávu.
Na dálnici D1 se zaměřujeme především na úseky, kde probíhá modernizace a kde bezohledná a příliš rychlá jízda vozidel ohrožuje nejen všechny účastníky silničního provozu, ale bezprostředně ohrožuje stavební dělníky. Policisté v těchto úsecích zjišťují velice často překračování nejvyšší povolené rychlosti. Včera jsme na 117. kilometru ve směru jízdy na Prahu zjistili, že dvaačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Ford Mondeo projížděl místem, kde je povolená „osmdesátka“, rychlostí 137 km/h. Jeho přestupek nebylo možné vyřešit na místě uložením pokuty, policisté přestupek zadokumentovali a předají jej místně příslušnému správnímu orgánu k řešení do správního řízení. Policisté z dálničního oddělení Velký Beranov také kontrolovali dodávková a nákladní vozidla. U řidiče dodávkového vozidla zjistili výrazné – téměř dvojnásobné – přetížení vozidla. U přetíženého dodávkového vozidla se prodlužuje jeho brzdná dráha a dochází tak k nadměrnému namáhání některých částí vozidla, je takové vozidlo v silničním provozu značným rizikem a řidič přetíženého dodávkového vozidla může ohrozit ostatní účastníky silničního provozu.
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina
mjr. JUDr. Dana Čírtková, vedoucí oddělení – tisková mluvčí

D1 - kontrola 1D1 - kontrola 3

 

 

 

 

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru