Rychlý konec zastupitelstva. Netrvalo ani 10 minut!

Namesti3Zcela zbytečně se velkomeziříčští zastupitelé a zaměstnanci městského úřadu sešli na pondělním zasedání. Pouze jedenáct koaličních zastupitelů z celkových třiadvaceti schválilo program jednání. Vzhledem k tomu, že ke schválení je třeba souhlas nadpoloviční většiny všech zastupitelů, starosta města zasedání ukončil.
Z jednání se omluvili zastupitelé Tomáš Rapušák, František Komínek a Pavel Blažek. Pozdější příchod nahlásili Pavla Kamanová a Petr Juda.

Vyjádření obou stran čtěte níže

Vyjádření zastupitelů k ukončení zasedání

PROČ jsme neodsouhlasili dnešní (7. 9.) program zastupitelstva:
1. Nesouhlasíme s bezprecedentním vystupováním a jednáním současné
„ vládnoucí“ koalice.
2. Řádné termíny zastupitelstev jsou praktiky opakovaně měněny.
3. I v dnešním programu zasedání zastupitelstva byly zařazeny body jednání, se kterými se v žádném případě nemůžeme ztotožnit (respektive s návrhem záměru rady)
4. Současná opozice je připravena na spolupráci při řízení našeho města. Nejsme však prakticky téměř o ničem informováni, natož tázáni na naše názory. Naopak, postupně je omezován, či přímo likvidován náš koaliční program.

Zastupitelé za ČSSD, KDU-ČSL a MF

Vyjádření starosty města k ukončení zasedání zastupitelstva

Dnešní (7. 9.) zasedání zastupitelstva města netrvalo ani 10 minut, protože nebyl schválen jeho program. Zdrželi se, nehlasovali nebo byli proti přítomní zastupitelé ČSSD, KDU-ČSL a Meziříčského fóra.
Měli jsme jednat o prodeji pozemků, schválení grantových programů kultury a sportu a dalších věcech. Je to přesně ten problém, kdy jsou síly v zastupitelstvu takřka rovnoměrně rozloženy a který jsem již několikrát zmiňoval v tisku. Zastupitelé sice mají právo nehlasovat pro navržený program, ale takovéto jednání nikomu neprospívá. Jsem opravdu znechucen tímto malomyslným jednáním.
Přeji Velkému Meziříčí, aby mělo v budoucnu zastupitelstvo schopné, většinové a rozumné. Šaráda, která brzdí rozvoj Velkého Meziříčí, je divadlem, za které se stydím.
Omlouvám se všem obyvatelům města a místních částí a je mi líto, že tohoto musí být svědky.

Ing. arch. Alexandros Kaminaras

S názorem pana starosty souhlasí zastupitelé Společně VM, To pravé Meziříčí a ANO 2011.

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru