Lidé v karanténě budou moci hlasovat i z auta

Volby virusLetošní krajské volby se do historie zapíší několika unikáty. Vedle běžného hlasování ve volebních místnostech bude mimo jiné umožněno i tzv. drive­‑in hlasování voličům s nařízenou karanténou z důvodu onemocnění covid-19. V okresních městech jsou vytipovány lokality, kde bude umožněno ve středu 30. září 2020 od 7 do 15 hodin hlasovat přímo z vozidla.

Přesné lokace budou v zákonném termínu nejpozději 10 dní před termínem voleb zveřejněny na www.kr­‑vysocina.cz. Vše je připraveno i na umožnění hlasování v pobytových zařízeních, která by případně musela být uzavřena. Tam krajský úřad vyšle speciální komisi, hlasovat bude možné 1. případně i 2. října 2020. Pravidla všech variant upravuje Zákon č. 350/2020 Sb.
Místa ve všech pěti okresních městech – v Havlíčkově Brodě, v Jihlavě, v Pelhřimově, v Třebíči a ve Žďáře nad Sázavou už má namapována armáda, která byla pověřena logistikou a zajištěním bezproblémového průběhu nového způsobu voleb, v jejich režii je veškerá technika pro volební komise. Volič přijede na hlasovací místo dle místa svého trvalého pobytu (např. pokud má trvalý pobyt v obci v okresu Havlíčkův Brod, může hlasovat pouze na stanovišti v Havlíčkově Brodě), na jiném stanovišti mu nebude hlasování umožněno. Volič neopouští automobil, po celou dobu je v něm a řídí se pokyny komise pro hlasování. Volební stanoviště budou označena.
Více čtěte na webu Kraje Vysočina
https://www.kr-vysocina.cz/krajske-volby-krajsky-urad-pripravuje-hlasovani-z-auta/d-4103082/p1=1013

DRIVE-IN Zdar_nad_Sazavou

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru