Policie dopadla zlodějský gang, který kradl věci firmám opravující dálnici

Policie copy_copyNa Vysočině se to nedávno stalo dělníkům při rekonstrukci dálnice D1, a to v úseku u Meziříčka na Žďársku. Ze stavebních buněk tam zmizelo nářadí za 247 tisíc korun. Uvedl to Deník Žďárska. Ke krádežím dochází tak zhruba jednou do měsíce. Zloděj z Meziříčka byl dopaden díky dobré práci policie, která objevila úkryt s lupem a počkala si, kdo si pro něj přijde.

Navíc se ukázalo, že jde o gang zlodějů z ciziny, kteří mají zřejmě na svědomí podobné krádeže na Pardubicku za více než 547 tisíc korun, ale také v Rakousku. Obviněni byli mimo jiné z krádeže v přísnějším odstavci, protože kradli v době nouzového stavu vyhlášeného kvůli pandemii koronaviru 30. září. Krádeže na dálnici se dopustili 7. října. Za to jim hrozí trest od dvou do osmi let.
-red, zdroj: Deník ZR-

Při havárii se řidič zranil

V sobotu 31. října jel po třetí hodině odpoledne ve Velké Bíteši řidič vozidla Fiat Ducato po silnici na ulici Lánice ve směru na Osovou Bítýšku. Při jízdě po přímém úseku komunikace přejel do protisměru, kde najel na betonový obrubník a následně vyjel mimo komunikaci, kde automobil narazil přední částí do kovové výztuže a plotových polí, po nárazu se vozidlo převrátilo na bok. Třiašedesátiletý řidič se při nehodě zranil a zdravotnickou záchrannou službou byl převezen do nemocnice. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, při které u něho požití alkoholu vyloučili. Při nehodě vznikla celková škoda přes 200 tisíc korun. Policisté provedli ohledání a zadokumentování. Dopravní nehodu šetří.
-pčr-

Řidič nadýchal přes tři promile

V sobotu 31. října krátce před jednou hodinou odpoledne kontrolovali velkomeziříčští policisté na ulici Hornoměstská osobní automobil Volkswagen, jehož řidičem byl čtyřiačtyřicetiletý muž. V rámci kontroly policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku. Výsledek byl pozitivní a naměřená hodnota činila 3,38 promile alkoholu. Výsledek opakovaného měření byl 3,34 promile. Policisté muži na místě zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Muž svým jednáním naplnil znaky skutkové podstaty trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

-pol-

Hasiči: při požáru sudu na palivo zemřel člověk

Jeden člověk zemřel při požáru sudu na palivo v obci Moravec. Neštěstí se stalo 26. 10. v 16.39. Škoda na majetku byla vyčíslena na 10 tisíc korun, příčinou vzniku požáru byla nedbalost. U této události zasahovaly čtyři jednotky hasičů.
Hasiči ze stanice Velké Meziříčí 30. 10. v 18.21 likvidovali olejovou skvrnu pomocí sorbentu v Křižanově, Za Branou.
Ve Velkém Meziříčí, Nad katovnou, 30. 10. v 19.59 hasiči z VM odstraněnili větve z komunikace.
Ve Velké Bíteši, ul. U Stadionu zasahovali 31. 10. v 15.20 bítešští hasiči u dopravní nehody dodávky. Byla zraněna jedna osoba. Jednotka provedla vyproštění osoby z vozidla, zajištění vozidla a místa nehody.
V 17.56 pak likvidovali následky dopravní nehody na žádost PČR.

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru