Náhlá sněhová nadílka minulý týden působila potíže na silnicích

Vemax1Kamiony, ale i osobní automobily měly potíže v minulém týdnu po náhle napadnutém sněhu. Zatímco v úterý 26. ledna dopoledne panovalo na Velkomeziříčsku krásné slunečné počasí, kolem druhé hodiny odpolední už tomu tak nebylo. Napadl nový sníh a než začali cestáři s údržbou silnic, jeden kamion skončil na Měřínsku v příkopu, jak je patrné ze snímků odtahové společnosti, a další pak například zablokoval vozovku v kopci u Uhřínova.
Také na dálnici nebyla situace ideální, odstavený kamion způsobil další den několikahodinová zpoždění a dlouhé kolony.


Druhý den dopoledne, tedy minulou středu už byla situace na cestách o poznání lepší, ale vzdálenější a menší obce stejně cestáři nestíhali obsloužit. Někde by se dalo téměř po celé obci lyžovat a zvláště do kopečka se autům horko těžko vyjíždělo. Naopak hlavní tah, silnice 602 byl již bez sněhové pokrývky.

Sněžení nejvíce komplikovalo dopravu na Žďársku

Na silnicích Žďárska se ve středu 27. ledna ráno stalo několik nehod. Jedna nehoda se zraněním se stala před půl sedmou u obce Záseky, kde se střetlo osobní auto s nákladním vozem. Silnice mezi Netínem a obcí Záseky byla neprůjezdná. Uvedla to policejní mluvčí Dana Čírtková a dodala:
„Problémy s jízdou zejména na silnicích nižších tříd mají kamiony. Dálnice by měla být chemicky ošetřena a v současné době sjízdná. Silnice nižších tříd na Vysočině jsou většinou pokryté vrstvou sněhu a jsou sjízdné se zvýšenou opatrností.
Apelujeme na řidiče, aby přizpůsobili rychlost jízdy a před jízdou si řádně očistili od sněhu své vozidlo, aby měli při jízdě z vozidla dobrý výhled“, informovala Dana Čírtková. Připravila: Iva Horká,


foto fcb vemax-

Vemax2Vemax3

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru