Dopravně bezpečnostní akce na Vysočině skončila

Policie2Úderem 17. hodiny skončila 6. 5. 2021 na dálnici D1 na Vysočině dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena na kontrolu chování účastníků silničního provozu na dálnici D1. S postupným uvolňováním krizových opatření COVID-19 se začíná zvyšovat intenzita provozu, což je patrné zejména na dálnici D1. Policisté do dnešní akce nasadili tři služební vozidla Škoda Superb, která jsou vybavena radarem a jsou určena především pro skrytý dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu.


Policisté se zaměřili na kontrolu dodržování nejvyšší dovolené rychlosti zejména v modernizovaných úsecích, kde je povolena nejvyšší povolená rychlost 80 kilometrů v hodině a provoz je veden v jednom jízdním páse v režimu 2+2 jízdní pruhy v každém směru jízdy. Policisté se také zaměřili na kontrolu řidičů, zdali se při jízdě plně věnují řízení a například nedrží v ruce hovorové zařízení nebo nepracují například s tabletem. Kromě toho jsme kontrolovali dodržování ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích ze strany řidičů nákladních vozidel, zdali neporušují zákazy předjíždění v místech, kde jim to zakazuje dopravní značka. Policistům v rychlých superbech pomáhali ještě čtyři kolegové na policejním motocyklu. Ti se zaměřovali zejména na chování řidičů v uzavírkách, kde je pro dohled nad chováním řidičů policejní motocykl velmi účinným prostředkem.
I když na vyhodnocení akce je ještě brzy, lze říci, že se řidiči dopouštěli přestupků – řidič nákladního vozidla za jízdy telefonoval a navíc měl rozbité – poškozené čelní sklo přímo v zorném poli řidiče. Policisté muži uložili pokutu v příkazním řízení. Další řidič osobního vozidla projížděl v úseku, kde je povolená rychlost 130 km/h rychlostí 164 km/h. I tento řidič zaplatil pokutu v příkazním řízení.
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina
oddělení tisku a prevence
mjr. JUDr. Dana Čírtková
vedoucí oddělení – tisková mluvčí
tel: 974 261 207
mobil: 725 375 094
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
www.policie.cz<http://www.policie.cz>

DBA -D1 - 1DBA - D1 - 2DBA - D1 - 3

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru