Další úspěch MŠ ve Vídni

MSCerPo ocenění „Nejlepší školní jídelna České republiky" a obdržení certifikátu Zdravá školní jídelna vstoupila mateřská škola do projektu Skutečně zdravá škola. Během minulého roku plnila program projektu a začátkem prosince naplnila kritéria pro udělení bronzového certifikátu.


V úterý 16. ledna 2018 se mělo uskutečnit slavnostní předávání bronzového certifikátu „Skutečně zdravé školy". Z důvodu sněhové kalamity se bohužel musela koordinátorka SZS Martina Wilczkeová omluvit. Slavnostní odpoledne se tak sice muselo obejít bez toho nejdůležitějšího, tj. předávání certifikátu, ale atmosféru to nenarušilo, a všichni přítomní si užili krásné odpoledne.
Úvodní slovo si vzala paní ředitelka Mgr. Zdeňka Požárová, která přítomné zastupitele obce, rodiče, prarodiče, děti a další hosty srdečně přivítala a následně je ve stručnosti seznámila s programem Skutečně zdravé školy a s úspěchem, kterého se podařilo dosáhnout, tj. splnění kritérií pro udělení bronzového certifikátu. Poté předala slovo starostovi Martinu Vávrovi, který poděkoval paní ředitelce Požárové, paní učitelce Valíkové a paní kuchařce Marii Prudkové za odvedenou práci a úspěch. Společně s místostarostou Zdeňkem Ambrožem jim předali květiny.
Krásným zpestřením programu bylo vystoupení dětí. Pro přítomné si s paní učitelkou připravily pásmo písniček, básniček, tanců a cvičení na gymnastických míčích s tematikou zdravé výživy a hygienických návyků. Na závěr bylo pro všechny zúčastněné připraveno zdravé, ale chutné občerstvení. Kromě ovoce a zeleniny bylo možné ochutnat několik pomazánek (cizrnovou, brokolicovou, dýňovou a z červené čočky), dýňový chléb, závin s tvarohem a dýní, buchtu z červené řepy, koláč ze špaldové mouky s mrkví a jablky, mrkvové sušenky, tvarohový dezert s jahodami a pro osvěžení si dát vodu s citrusy nebo kávu. Přítomní si zavzpomínali na chvíle, kdy do školky chodili jako děti, nebo své děti sem doprovázeli.
Touto cestou bychom chtěli poděkovat všem, kteří se na organizaci slavnostního odpoledne podíleli, a mateřské škole popřát, aby měla co nejvíce spokojených dětí, stále tak šikovné a nadšené zaměstnance a aby se jí podařilo dosáhnout až na stupeň vítězů, tj. získat zlatý certifikát »Skutečně zdravé školy«!

Jitka a Aleš Kobylkovi z VídněMSObcerMSVyst

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru