S kuchařem s michelinskou hvězdou vařil i student ze zdejší hotelovky

kuchar s_michelinskou_hvezdouMichelinské hvězdy jsou oceněním, po kterém touží téměř všichni kuchaři. Obrovským je se s držiteli setkat. Francouzský šéfkuchař Philippe Mille (na snímku), držitel hned dvou michelinských hvězd, přijel na Vysočinu a věnoval se studentům z projektu Gastroakademie.

Studenti pod jeho vedením připravili zeleninový kuskus, vepřovou panenku plněnou houbami a zeleninou a dezert s ovocem. „Dnešní vaření s Philippem Millem je pro mě zatím vrchol toho, co jsem zažil. Budu se mu dívat pod ruce a chci se něco naučit," říká Daniel Juránek z Hotelové školy Světlá Velké Meziříčí.
Nad čím všichni hosté kuchařské prezentace kroutili hlavou bylo neskutečně rychlé tempo přípravy pokrmů a práce michelinského šéfkuchaře. Zatímco jeden den P. Mille společně se dvanácti posluchači Gastroakademie připravoval degustační menu, další den byl odborným konzultantem a přísným hodnotitelem mezinárodní gastronomické soutěže Kuchař Vysočiny Junior 2018 Open. Společné zadání pro všech dvanáct týmů studentů oborů kuchař je během 45 minut uvařit a naservírovat předkrm z medu a ohromit hlavním chodem, ve kterém hraje prim vepřová panenka.
Projekt probíhá třetím rokem. Zatím ho absolvovala třicítka nejnadanějších mladých lidí ze čtyř krajských středních škol.
V Kraji Vysočina v současné době mohou děti studovat až 15 různých gastrooborů.
Text a foto: Kraj Vysočina

kuchar s_michelinskou_hvezdou_spolecne_foto

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru