Tradiční bítešské hody

HodyVe Velké Bíteši se od 5. do 12. září uskuteční TRADIČNÍ BÍTEŠSKÉ HODY.
Tradičně hody začnou ve středu 5. září v 17.00, kdy se na Masarykově náměstí postaví mája, a to za doprovodu dechové hudby „LESANKA". V tento den se také pro širokou veřejnost otevírají hodové sklípky. Například do sklípku „Na Pětce" si během týdenního bítešského hodování můžete přijít poslechnout nově skupinu RETROBAND pod vedením Františka Buriana, cimbálovou muziku JAROSLAVA ČECHA, cimbálovou muziku SYLVÁN, cimbálovou muziku ALEŠE SMUTNÉHO nebo hodové dozvuky se skupinou SPRINT.


Páteční večer na Masarykově náměstí zahájí svým koncertem „bítešská" rocková skupina WIGGUM THE CHIEF, poté vystoupí JAROSLAV ALBERT KRONEK – KERN, hudebník „POKÁČ" a páteční hodový večer ukončí svým koncertem skupina „POETIKA". V kulturním domě se od 22.00 uskuteční „HODOVÁ AFTER PÁRTY".
O hodové sobotě 8. září se můžete těšit již na 16. ročník folklorního festivalu „SETKÁNÍ NA PODHORÁCKU", kterým Vás provede Doc. Karel HEGNER. V sobotní večer vystoupí slovenský folklorní soubor SKALIČAN ze Skalice, skupina „RENOVACE", O5 A RADEČEK" a „VOXEL". V neděli 9. 9. roběhne již tradiční hodový program pod májí, krojovaným průvodem městem s chasou za účasti dechové hudby LESANKA, MUZIKANTŮ LADISLAVA PRUDÍKA a historického šermu TARANIS.
Slavnostní bohoslužba v kostele sv. Jana Křtitele se uskuteční v neděli v 8.00 hodin za účasti krojované chasy. Dopoledne na hlavním pódiu pod májí bude pro návštěvníky připraveno vystoupení dechové hudby DOUBRAVĚNKA, poté se od 11.00 uskuteční na hlavním pódiu KŘEST HVĚZDY. Tentokrát svou hvězdu bude mít skladatel populární a filmové hudby, zpěvák a bavič JAROSLAV UHLÍŘ, na hodovou neděli přiveze hudební radost pro děti i dospělé. Zazní hity „Dělání, dělání", „Severní vítr" a další. Moderovat bude MARTIN HRDINKA. Odpoledne již bude tradiční hodový program, jehož součástí budou krojované chasy s rychtářem a právem, česká i moravská beseda, předávání dožínkového věnce, hodové paragrafy. V 16.00 se ve sklípku „Na Pětce" vylosuje tombola a bude hrát cimbálová muzika SYLVÁN. Za Radnicí na novém prostranství se od 16.00 vystoupí skupiny historického šermu TARANIS.
Ve výstavním sále Klubu kultury bude probíhat od 3. do 14. září HODOVÁ VÝSTAVA OBRAZŮ MALÍŘE A ILUSTRÁTORA MIROSLAVA POSPÍŠILA, DOPLNĚNÁ O UKÁZKY MAYOLOGA JANA KOTENA. Slavnostní vernisáž se koná v pondělí 3. září v 17.00.
Hody ukončí kácení máje ve středu 12. září v 17.00. Rozloučit se můžete přijít do sklípku „Na Pětce" na Hodové dozvuky se skupinou SPRINT.
Podrobný program a více informací bude zveřejněno na webových stránkách www.bitessko.com a našem FB profilu.

KK Města Velké Bíteše

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru