O prázdninách zemřelo na silnicích Kraje Vysočina deset lidí

Has polPočet dopravních nehod se snížil ve srovnání s loňskými prázdninami o dvě procenta.

V Kraji Vysočina došlo během letošních dvouměsíčních prázdnin celkem k 834 dopravním nehodám, což je o 17 dopravních nehod méně ve srovnání s loňskými prázdninami. Tento meziroční pokles představuje dvě procenta.


Při dopravních nehodách během letošních prázdnin zemřelo na silnicích Kraje Vysočina celkem deset osob, což je o čtyři osoby více než za stejné období v loňském roce.
Nejtragičtější nehoda se stala 5. srpna kolem půl šesté večer na komunikaci III. třídy mezi obcemi Dobkov a Počátky na Havlíčkobrodsku. Osobní automobil zde narazil do stromu a po nárazu začal hořet. Při dopravní nehodě zahynuly dvě osoby - řidič a jeho spolujezdec ve věku 23 a 27 let.
Letos bylo v průběhu měsíců července a srpna při nehodách na silnicích Vysočiny dalších 25 osob zraněno těžce (pokles o 34 procent) a 314 osob se zranilo lehce (pokles o 14 procent). Přítomnost alkoholu v dechu byla při dopravní nehodě zjištěna u 40 účastníků.
Výše hmotné škody způsobené při letošních prázdninových nehodách byla vyčíslena na 46 988 000 korun – jde o pokles o deset procent.
Příčin nehod je více
Nejčastější příčinou dopravních nehod o letošních letních prázdninách v Kraji Vysočina byl nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost a nedání přednosti v jízdě.
Zdroj: tisková zpráva Policie ČR, Kraj Vysočina

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru