Kriminalita a nehodovost

policie zatahUkradl naftu
Velkomeziříčští policisté pátrají po neznámém pachateli, který ze soboty na neděli odcizil v obci Tasov motorovou naftu. Naftu odcizil z areálu bývalého zemědělského družstva, a to ze zde zaparkovaných traktorů, kdy demontoval neuzamčená víčka palivových nádrží a ze dvou zemědělských strojů postupně odcizil celkem 550 litrů motorové nafty, čímž majiteli způsobil škodu převyšující 16 tisíc korun.

Přivolaní policisté místo trestného činu ohledali, zajistili stopy a následně případ zaevidovali jako přečin krádeže, za který v případě odsouzení hrozí až dvouroční pobyt ve vězení.
Zcizil propan-butanové lahve
Policisté z Velkého Meziříčí pátrají po pachateli, který ze soboty na neděli v obci Rozseč, před objektem jedné z prodejen, po překonání visacího zámku odcizil celkem šest kusů plných propan-butanových lahví, které byly uložené v kleci sloužící k uskladnění těchto lahví, čímž jejich majiteli způsobil škodu převyšující dva tisíce korun. Policisté v této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním, za který hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
Zmizelo dřevo u Dobré Vody
Velkomeziříčští policisté prošetřují případ krádeže smrkového dřeva, ke kterému došlo v době od začátku září do pondělí 1. října. Dosud neznámý pachatel v lese v katastrálním území obce Dobrá Voda odcizil kolem čtyř kubíků smrkového dřeva, čímž majiteli způsobil škodu převyšující částku dvou tisíc korun. Přivolaní policisté na místě provedli ohledání, šetření a zadokumentování. Pachatel svým jednáním naplnil znaky přestupkového jednání proti majetku.
Motocyklista nezvládl řízení a havaroval
V úterý 25. září po třinácté hodině odpoledne jsme přijali na integrovaném operačním středisku oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici ve Velkém Meziříčí. Osmadvacetiletý řidič couval s nákladním vozidlem tovární značky Mecedes Benz po místní komunikaci ulici Ostrůvek u ve Velkém Meziříčí ve směru k silnici II/360. Při couvání za sebou přehlédl betonový sloup elektrického vedení s veřejným osvětlením, do kterého levou zadní částí vozidla narazil. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši 90 000 korun. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění. U řidiče provedli policisté dechovou zkoušku na případnou přítomnost alkoholu s negativním výsledkem. Věc dopravní nehody vyřešili policisté s řidičem na místě uložením pokuty v příkazním řízení.

-PČR-

    Reklama
  • Kuřice prodej
  • ČSŽ schůze
  • Malirstvi
  • Renovace vany
  • Prodej masa, Vanoce
  • Nábor fotbal
Nahoru